Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Ljiljana Filipović ×

Najava • 21.02.2020.

JEZIK ESEJA - tribina povodom Dana materinskoga jezika

Povodom Dana materinskoga jezika Hrvatski PEN centar organizira tribinu JEZIK ESEJA, koja će se održati u petak, 21. veljače u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Sudjeluju Tomica Bajsić, Nadežda Čačinović, Ljiljana Filipović, Mladen Machiedo i Sibila Petlevski.
Vijest • 28.03.2018.

Ljiljana Filipović dobitnica književne nagrade Višnja Machiedo za knjigu 'Klub krivaca'

Ovogodišnju književnu nagradu 'Višnja Machiedo' Hrvatskoga P.E.N. centra za najbolje književno-esejističko djelo 2017. godine u Hrvatskoj dobila je Ljiljana Filipović za zbirku eseja "Klub krivaca", a nagradu je dobitnici uručio Mladen Machiedo. Na natječaj je pristiglo 16 knjiga, od čega su četiri ušle u završno natjecanje, a prosudbeno povjerenstvo bodovanjem je odabralo knjigu Ljiljane Filipović za...
Najava • 22.11.2007.

Predstavljanje nove knjige Nataše Govedić

Predstavljanje nove knjige Nataše Govedić "Subjekt ili okrenutost prema tebi : Filozofija dramativiteta" (HDP, Izdanja Antibarbarusa; Biblioteka časopisa Tvrđa; Zagreb 2007.), održati će se u četvrtak, 22. studenog 2007. u 18 sati, u ZKM-u, Zagreb. Uz autoricu, knjigu će predstaviti: Ljiljana Filipović, Andrea Zlatar, Vjeran Zuppa i Žarko Paić (urednik).
Najava • 14.05.2007.

Danas na Zagrebačkom sajmu knjiga

Danas će se na Zagrebačkom sajmu knjiga održati brojne promocije knjiga što je idealna prilika za upoznavanje s autorima ali i s njihovim zanimljivim gostima. Biti će predstavljena nova knjiga iz biblioteke Andrea Zlatar Vam predstavlja - "Obitelj March", autorice Geraldine Brooks (Algoritam), knjiga Ljiljane Filipović "Nestali ljudi" (Profil), knjiga Lade Žigo "Ljudi i novinari" (Sysprint), i "Kraj Iraka"...
Najava • 22.02.2007.

Predstavljanje novog broja Tvrđe

U četvrtak, 22.veljače 2007. u 19 sati, u Kući Arko, Basaričekova 24, Zagreb, održati će se predstavljanje časopisa za teoriju, kulturu i vizualne umjetnosti «Tvrđa 1-2/2006.». Ovaj dvobroj koji je u cjelosti posvećen tematici tijela i identiteta, predstaviti će Ljiljana Filipović, Nataša Govedić, Žarko Paić (gl. urednik) i Zoran Roško.