Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Lucia Leman ×

Najava • 19.07.2022.

Tribina Pavana za usnulu princezu - o pjesništvu Lucije Stamać

Tribina 'Pavana za usnulu princezu' (o pjesništvu Lucije Stamać, danas djelatne pod imenom Lucia Leman, i o njenoj recepciji u Hrvatskoj i šire), održat će se u utorak 19. srpnja u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu. Sudjeluju Lucia Leman i Darija Žilić.
Najava • 02.12.2021.

OČI U OČI: Marina Šur Puhlovski i Lucia Leman u razgovoru

Književna tribina 'Oči u oči: Marina Šur Puhlovski i Lucia Leman u razgovoru', održat će se u četvrtak 2. prosinca u 20 sati u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu.
Najava • 24.09.2021.

Hommage Afganistanu: Poezija afganistanske pjesnikinje Nadije Anjuman

U znak solidarnosti s kolegicama i kolegama u Afganistanu, afganistanskim ženama, književnicima, umjetnicima i svima progonjenima u Afganistanu danas, Hrvatski P.E.N. centar i Društvo hrvatskih književnih prevodilaca predstavlja poeziju afganistanske pjesnikinje Nadije Anjuman, stradale od ruke vlastitog muža u dvadeset petoj godini života.
Najava • 12.12.2019.

Predstavljanje knjige Lucije Leman 'Republika MU'

Predstavljanje knjige Lucije Leman 'Republika MU : Kronika jednog preživljavanja" održat će se u četvrtak, 12. prosinca u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Uz autoricu o knjizi govore Nadežda Čačinovič i Sibila Petlevski.
Najava • 05.05.2016.

Promocija knjige Lucije Leman 'Metapjesnik'

Promocija knjige Lucije Leman 'Metapjesnik : Percy Bysshe Shelley kroz tumačenje, prijenos i prijevod' održat će se u četvrtak 5. svibnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. O knjizi će, uz autoricu govoriti Sibila Petlevski, Martina Domines Veliki i Branko Čegec.