Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 10.12.2019.

Predstavljanje knjige Lucije Leman 'Republika MU'
Održava se
12.12.2019. u 18h

Predstavljanje nove knjige Lucije Leman "Republika MU : Kronika jednog preživljavanja" (Naklada Ljevak, 2019.), održat će se u četvrtak, 12. prosinca u 18 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu (Preradovićeva 5).
 
Uz autoricu o knjizi govore Nadežda Čačinovič i Sibila Petlevski.

Na nekim mjestima satiričan roman "Republika Mu : Kronika jednog preživljavanja" postaje mračna i pripovjedački izazovna vizija patologije modernog čovjeka i današnjeg svijeta nasilja, okrutnosti i polagana propadanja, ponekad je on duhovit i smiješan, a često se čini kako glavna junakinja Marija Magdalena del Sol, književnica i manekenka iz imaginarne latinoameričke države Mu svoju želju za oblikovanjem boljega svijeta vodi kao nemoguću misiju koja se ne da dovršiti jer je za nju, kao i za samu autoricu Luciju Leman, literarni svijet zamršen, kaotičan i beskrajan kao i stvarni svijet, on je samo refleks temeljnih pitanja o nasilju i političnosti, stvaranju i trošenju, strasti i smrti.

Lucia Leman ne izmišlja samo životopise, nego i kronotope, nadrealne i nepostojeće države, gradeći jedan razgranati fikcionalni književni život što buja u podzemnoj kulturi. Njezina je imaginacija neiscrpna, a literarna izvedba ostavlja dojam lakoće izmišljanja i pripovijedanja priča.

Organizira: Hrvatski P.E.N. centar

Lucia Leman

Republika Mu : Kronika jednog preživljavanja

  • Naklada Ljevak 07/2019.
  • 312 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533552682

Iako ponekad duhovit i smiješan, na nekim mjestima satiričan roman 'Republika Mu : Kronika jednog preživljavanja' postaje mračna i pripovjedački izazovna vizija patologije modernog čovjeka i današnjeg svijeta nasilja, okrutnosti i polagana propadanja. Lucia Leman ne izmišlja samo životopise, nego i kronotope, nadrealne i nepostojeće države, gradeći jedan razgranati fikcionalni književni život što buja u podzemnoj kulturi.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –