Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Midhat Ajanović ×

Najava • 07.06.2018.

Promocija knjige 'Dva muža Karoline Lotman' Midhata Ajanovića - Ajana

Sarajevski autor sa švedskom adresom, Midhat Ajanović – Ajan predstavit će u zagrebačkoj Booksi svoj novi roman 'Dva muža Karoline Lotman'. Promocija knjige održat će se 7. lipnja a uz autora, publici će se predstaviti i hrvatski redatelj, scenarist i producent Damir Čučić.
ČITAONICA • 18.11.2015.

Midhat Ajanović: Nastavnik je dobio poklon

Nema slike bez svjetla. Ako ugasim svjetlo, slike više nema. To što ostane tamo u mraku, na zidu postaje samo mrtvi kvadratni predmet. Svjetlo mora imati izvor, mrak ne mora. I stoga sve, od ideja Boga do ideje pravde i morala, mora biti povezana sa svjetlošću... Ulomak iz romana 'Time Lapse' čije je objavljivanje planirano za proljeće 2016.
Razgovor • 18.11.2015.

Midhat Ajanović: Knjiga mora biti istinita čak i kada je sve u njoj laž

Imam ponešto iskustva iz više oblasti stvaralaštva, ali je ipak jedino što pouzdano znam o stvaranju to da smo mi koji smo potpisani kao autori zapravo samo mediji. Na svom putu iz neke transcendentalne dimenzije u kojoj borave, ideje i priče prođu kroz nas i zabilježe se na papiru, platnu, filmskoj vrpci...
Vijest • 18.01.2006.

Knjiga Midhata Ajanovića - Animacija i realizam na talijanskom!

Nepune dvije godine nakon objavljivanja u dvojezičnom (hrvatsko-engleskom) izdanju i nakladi Hrvatskoga filmskog saveza, knjiga "Animacija i realizam / Animation and Realism" autora Midhata Ajanovića doživjela je i svoje talijansko izdanje. Knjigu je na talijanskom objavio milanski nakladnik Cuem pod naslovom "Animazione e realismo"!