Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Miloš Ðurđević ×

Najava • 24.05.2016.

Predstavljanje zbirke poezije Miloša Đurđevića 'Neželjeni gosti i dugovi'

Predstavljanje zbirke poezije Miloša Đurđevića 'Neželjeni gosti i dugovi', u izdanju Meandarmedije, održat će se u utorak, 24. svibnja u 19 sati u zagrebačkom Cafeu u dvorištu. O knjizi će uz autora govoriti Miroslav Mićanović i Branko Čegec.
Najava • 17.11.2006.

KNJIŽEVNA VEČER : Alen Galović

U petak, 17.11. 2006. u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca, u Basaričekovoj 24, Zagreb, održati će se književna večer Alena Galovića. O njegovoj novoj knjizi poezije "Vatra, kovačnica", (HDP i Durieux, Zagreb 2006), u kojoj Galović nastavlja razrađivati poetiku koju je uglavnom naznačio u svojim prijašnjim knjigama poezije, govoriti će urednik Miloš Ðurđević. Voditeljica tribine Dorta Jagić.
Vijest • 12.12.2005.

Ni crven ni mrtav

Izdavačka kuća Durieux upravo je objavila knjigu "Ni crven ni mrtav : Odrastanje u bivšoj Jugoslaviji za vrijeme i poslije Drugog svjetskog rata", autobiografiju prof. dr. Steve Juliusa. Iznimno duhovito napisana, ova knjiga donosi iznimno diferenciranu sliku rata i poratnog vremena na slučaju jedne obitelji hrvatskih intelektualaca i predstavlja nužan prilog modernoj hrvatskoj kulturnoj i političkoj povijesti.