Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Na tragu klasika ×

Najava • 13.02.2008.

Predstavljanje knjiga biblioteke 'Na tragu klasika'

Predstavljanje triju naslova iz biblioteke 'Na tragu klasika' nakladnika Disput i Hrvatskog filološkog društva: «Život je pred tobom», Emilea Ajara (Romain Gary), «Nadmužjak» Alfreda Jarryja i «Sveta knjiga vukodlaka» Viktora Pelevina, održati će se u srijedu, 13. veljače 2008., u 18 sati, u Medijateci u Zagrebu.
Najava • 10.11.2005.

Noviteti biblioteke Na tragu klasika

Hrvatsko filološko društvo i Disput iz Zagreba pozivaju na predstavljanje noviteta iz biblioteke Na tragu klasika, u kojoj su objavljeni probrani naslovi iz suvremene svjetske književnosti. Ove godine to su atraktivna izdanja poput "Krstarenja rajem" Sama Sheparda, "Omiljene igre" Leonarda Cohena, "Vijesti iz Nepala" Viktora Pelevina, "Francuske oporuke" Andreja Makinea, ali i druga djela iz ove edicije.
Vijest • 04.11.2005.

HFD nakon Bookera kupilo i Goncourta

Hrvatsko filološko društvo otkupilo je prava za knjigu "Trois jours chez ma mere" francuskog pisca, redatelja i scenariste Françoisa Weyergansa, ovogodišnjeg dobitnika najveće francuske književne nagrade "Goncourt". Prema riječima urednice, Jadranke Pintarić, riječ je o romanu koji potvrđuje kako je u modi ponovno istinsko književno umjetničko stvaralaštvo u kojem je svaki umjetnikov potez perom po...