Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

nagrada julija benešića ×

Vijest • 23.02.2024.

Raspisan natječaj za Nagradu i Povelju Julije Benešića 2024.

Raspisan je Natječaj za Nagradu i Povelju Julija Benešića, koja se dodjeljuje za najbolju knjigu književnih kritika objavljenu između 15. svibnja 2023. i 15. svibnja 2024. Natječaj organiziraju Društvo hrvatskih književnika, Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu, a rok za prijavu je 15. svibnja 2024.
Vijest • 08.03.2023.

Raspisan natječaj za Nagradu i Povelju Julija Benešića

Raspisan je Natječaj za Nagradu i Povelju Julija Benešića, koje se dodjeljuje se za najbolju knjigu književnih kritika hrvatskog književnog kritičara/kritičarice; književnom kritičaru/kritičarici s područja Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema i/ili hrvatskom književnom kritičaru/kritičarici koji djeluju izvan granica Republike Hrvatske.
Najava • 23.11.2018.

Svečana dodjela Nagrade i Povelje Julija Benešića 2018.

Svečana dodjela Nagrade i Povelje Julija Benešića za 2018. održat će se u četvrtak, 23. studenoga u Dvorani Fiorentini u Đakovu. U programu Književna riječ slavonsko-baranjsko-srijemska održat će se čitanja hrvatskih književnika, članova Društva hrvatskih književnika i gostiju iz bosanske Posavine i Vojvodine.
Vijest • 01.07.2018.

Tomislavu Žigmanovu i Božidaru Alajbegoviću nagrade 'Julije Benešić' za književnu kritiku

Manifestacija 21. đakovački susreti hrvatskih književnih kritičara završila je proglašenjem laureata nagrade 'Julije Benešić' za književnu kritiku. Ovogodišnji dobitnici su Tomislav Žigmanov i Božidar Alajbegović, dok je istoimena Povelja uspješnosti posthumno dodijeljena nedavno preminulom Vlastimiru Kusiku.
Najava • 23.11.2017.

Svečana dodjela Nagrade i Povelje Julija Benešića 2017.

Svečana dodjela Nagrade i Povelje Julija Benešića za 2017. i program Književna riječ slavonsko-baranjsko-srijemska održat će se u četvrtak, 23. studenoga u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Đakovu. Nagrade će biti uručene dobitnicima: Dunji Detoni Dujmić i Miroslavu Mićanoviću.