Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.11.2017.

Svečana dodjela Nagrade i Povelje Julija Benešića 2017.
Održava se
23.11.2017. u 18h

Svečana dodjela Nagrade i Povelje Julija Benešića za 2017. i program Književna riječ slavonsko-baranjsko-srijemska (12. Slavonsko-baranjsko-srijemski hrvatski književni dani) održat će se u četvrtak, 23. studenoga u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Đakovu.  

U Đakovu će u organizaciji DHK-Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemskog i Matice hrvatske, Ogranak Đakovo biti održana svečana dodjela Nagrade Julija Benešića i Povelje uspješnosti Julija Benešića za najbolju knjigu kritika 2017.

Nagrada Julije Benešić bit će uručena Dunji Detoni Dujmić za knjigu "Mala noćna čitanja - Hrvatski roman 2011.-2015." (Alfa, 2017). Povelju uspješnosti Julija Benešića dobio je Miroslav Mićanović za niz kritika objelodanjenih između dvaju Susreta i dosadašnji književno-kritičarski rad.

U okviru manifestacije održat će se predstavljanje zbornika književnih i esejističkih tekstova slavonskih, baranjskih i srijemskih autora "Književna riječ 2" i književna čitanja autora zastupljenih u Zborniku kao i gostiju iz Podravskog ogranka DHK.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –