Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Nagrada Stjepan Gulin ×

Vijest • 18.09.2022.

Selma Asotić dobitnica nagrade 'Stjepan Gulin' na šibenskim ŠKURAMA

Književnica Selma Asotić dobitnica je ovogodišnje regionalne književne nagrade "Stjepan Gulin" za najbolju objavljenju knjigu poezije za zbirku 'Reci vatra' Nagrada se dodjeljuje u okviru netom završenog međunarodnog festivala suvremene književnosti Šibenske književne ure ŠKURE, koji se od 15. do 17. rujna održavao u Šibeniku.
Vijest • 11.09.2021.

Marko Pogačar prvi dobitnik novopokrenute književne nagrade 'Stjepan Gulin'

Završnog dana međunarodnog književnog festivala ŠKURE (Šibenske književne ure) dodijeljena je prva književna nagrada 'Stjepan Gulin' za najbolju knjigu poezije objavljenu na području regije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska i Srbija). Prvi dobitnik 'Gulina' je Marko Pogačar za zbirku 'Knjiga praznika'.
Vijest • 26.08.2021.

Odabrano pet finalista književne nagrade Stjepan Gulin

Međunarodni festival suvremene književnosti ŠKURE – šibenske književne ure, koji će se održati od 9. do 11. rujna 2021. dodjeljuje Nagradu Stjepan Gulin najboljoj knjizi poezije objavljenoj između 1. srpnja 2020. i 30. lipnja 2021. na području regije (Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Srbija). Na natječaj je pristiglo 67 knjiga, a pet naslova ušlo je u finale.