Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

ovca u kutiji ×

Tema • 08.12.2020.

Ovca u kutiji 2020: Bilješke pomne čitateljice

Nakon par godina žiriranja, o hrvatskoj slikovnici znam puno više, i moj je uvid dijakronijski: vidim stabilne motive i teme, prolazne pojavnosti i tvrdoglave trendove. Neke me priče oduševljavaju, neke uzrujavaju, neke ostavljaju ravnodušnom, ali zahvalna sam što Ovca postoji. Jer za bilo kakav dijalog, polemiku, konstruktivnu kritiku – prvo treba imati pregled.
Najava • 05.11.2018.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2018.

Festival knjige i književnosti Pazi, knjiga! započinje ranojutarnjim druženjem za najmlađe u Zagrebu u ponedjeljak 5. studenoga a završava u subotu 17. studenog studenog svečanom dodjelom nagrada.
Vijest • 28.08.2018.

Ovca u kutiji 2018. - natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu

Knjiga u Centru raspisuje javni natječaj za nagradu 'Ovca u kutiji' za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2017. godine do listopada 2018. godine. Rok za prijavu je do 15. listopada 2018.
Vijest • 13.11.2017.

Na Interliberu dodijeljene nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu

Na Interliberu su dodijeljena priznanja i nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu. Nagradu 'Ovca u kutiji' stručnog žirija dobila je Dubravka Kolanović za svoju autorsku slikovnicu 'Čarolija zagrljaja', a 'Ovca u kutiji' dječjeg žirija, pripala je Davoru Šunku, autoru slikovnice 'Fućka mi se'.
Najava • 12.09.2017.

Međunarodni festival slikovnice OVCA U KUTIJI 2017.

Drugi međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održat će se u Pazinu od 12. do 15. rujna s gostujućim programima u Poreču, Novigradu, Puli, Kopru, Karojbi, Cerovlju i Lupoglavu. U okviru bogatog festivalskog programa najavljeni su književni susreti, likovne radionice, pripovjedna druženja, kazališna predstava, okrugli stol na temu čitanja, te svakodnevna predstavljanja knjiga.
Vijest • 16.11.2015.

Proglašeni dobitnici nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI!

Nagrada stručnog žirija dodijeljena je Stanislavu Marijanoviću za tekst i ilustracije slikovnice 'Ribalica i druge tajnovite riječi', nakladničke kuće Sipar. Dječji žiri najviše svojih glasova dao je slikovnici 'Najsporiji kralj na svijetu', Zorana Pongrašića (tekst) i Boba Živkovića (ilustracije), u izdanju Knjige u centru.
Vijest • 02.09.2015.

Natječaj za nagradu Ovca u kutiji 2015.

Knjiga u centru organizator književno-likovne nagrade 'Ovca u kutiji', za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, raspisuje natječaj za slikovnice čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2014. godine do listopada 2015. godine.