Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

ovca u kutiji ×

Najava • 05.11.2018.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2018.

Festival knjige i književnosti Pazi, knjiga! započinje ranojutarnjim druženjem za najmlađe u Zagrebu u ponedjeljak 5. studenoga a završava u subotu 17. studenog studenog svečanom dodjelom nagrada.
Vijest • 28.08.2018.

Ovca u kutiji 2018. - natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu

Knjiga u Centru raspisuje javni natječaj za nagradu 'Ovca u kutiji' za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2017. godine do listopada 2018. godine. Rok za prijavu je do 15. listopada 2018.
Vijest • 13.11.2017.

Na Interliberu dodijeljene nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu

Na Interliberu su dodijeljena priznanja i nagrade 'Ovca u kutiji' za najbolju hrvatsku slikovnicu. Nagradu 'Ovca u kutiji' stručnog žirija dobila je Dubravka Kolanović za svoju autorsku slikovnicu 'Čarolija zagrljaja', a 'Ovca u kutiji' dječjeg žirija, pripala je Davoru Šunku, autoru slikovnice 'Fućka mi se'.
Najava • 12.09.2017.

Međunarodni festival slikovnice OVCA U KUTIJI 2017.

Drugi međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održat će se u Pazinu od 12. do 15. rujna s gostujućim programima u Poreču, Novigradu, Puli, Kopru, Karojbi, Cerovlju i Lupoglavu. U okviru bogatog festivalskog programa najavljeni su književni susreti, likovne radionice, pripovjedna druženja, kazališna predstava, okrugli stol na temu čitanja, te svakodnevna predstavljanja knjiga.
Vijest • 14.11.2016.

Na Interliberu 2016. svečano uručene nagrade i priznanja OVCA U KUTIJI za najbolju hrvatsku slikovnicu

Pod pokroviteljstvom Udruge ZANA, na Interliberu su svečano su uručene nagrade i priznanja autorima čije su slikovnice dobile najveći broj glasova dječjeg i stručnog žirija. Nagradu stručnog žirija osvojila je slikovnica "Bao baobab i mala Kibibi" (tekst Ana Đokić, ilustracije Dubravka Kolanović)...
Najava • 02.11.2015.

Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! 2015.

Svake se jeseni u Zagrebu održava Festival knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! Tako će i ove godine Zagreb biti poprište čitavog niza događanja koja su namijenjena pretežno djeci i mladima (ali i odraslima), a koja će uz predstavljanje knjiga i autora, uključivati brojne radionice, izložbe, slušaonice, dramske izvedbe...
Vijest • 17.11.2014.

Proglašeni su pobjednici nagrade OVCA U KUTIJI

Proglašeni su pobjednici ovogodišnje nagrade za najbolju slikovnicu OVCA U KUTIJI. Nagradu stučnog žirija osvojila je slikovnica 'Coprnica Dragica', Marijane Jelić a djeca su najveći broj svojih glasova darovala dvijema slikovnicama koje dijele nagradu - to su - 'Sretna kućica' i 'Coprnica Dragica'.