Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

ovca u kutiji ×

Najava • 12.09.2017.

Međunarodni festival slikovnice OVCA U KUTIJI 2017.

Drugi međunarodni festival slikovnice Ovca u kutiji održat će se u Pazinu od 12. do 15. rujna s gostujućim programima u Poreču, Novigradu, Puli, Kopru, Karojbi, Cerovlju i Lupoglavu. U okviru bogatog festivalskog programa najavljeni su književni susreti, likovne radionice, pripovjedna druženja, kazališna predstava, okrugli stol na temu čitanja, te svakodnevna predstavljanja knjiga.
Vijest • 14.11.2016.

Na Interliberu 2016. svečano uručene nagrade i priznanja OVCA U KUTIJI za najbolju hrvatsku slikovnicu

Pod pokroviteljstvom Udruge ZANA, na Interliberu su svečano su uručene nagrade i priznanja autorima čije su slikovnice dobile najveći broj glasova dječjeg i stručnog žirija. Nagradu stručnog žirija osvojila je slikovnica "Bao baobab i mala Kibibi" (tekst Ana Đokić, ilustracije Dubravka Kolanović)...
Vijest • 11.11.2016.

Svečana dodjela nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI

U subotu, 12. studenoga na Sajmu knjiga Interliber doznajemo ovogodišnjeg dobitnika nagrade OVCA U KUTIJI - za najbolju hrvatsku slikovnicu. Četiri finalista i pobjednička slikovnica bit će proglašeni na svečanoj dodjeli plaketa i nagrada na pozornici paviljona br. 6.
Razgovor • 13.09.2016.

Iva Ciceran i Ana Đokić : Želja nam je da Pazin preraste u svjetski centar slikovnice

Ideja je da Pazin preraste u svjetski centar slikovnice, mjesto gdje će se jednom godišnje okupljati pisci, ilustratori, teoretičari književnosti, nakladnici, te svi ostali stručnjaci vezani uz slikovnicu i razmjenjivati svoja iskustva, razgovarati na okruglim stolovima, predstavljati svoje knjige i dogovarati nove, zajedničke projekte.
Vijest • 05.09.2016.

Natječaj za nagradu Ovca u kutiji za najbolju hrvatsku slikovnicu 2016.

Knjiga u centru, organizator književno-likovne nagrade 'Ovca u kutiji', za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, raspisuje natječaj za slikovnice čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2015. godine do listopada 2016. godine. Rok je do 15. listopada 2016.
Vijest • 27.05.2009.

Natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu

I ove godine Knjiga u centru raspisuje natječaj za najbolju hrvatsku slikovnicu. Sve slikovnice koje su prvi put objavljene u 2008. i 2009. godini u Hrvatskoj a čiji su autori hrvatski književnici i ilustratori, mogu sudjelovati na natječaju za nagradu 'OVCA U KUTIJI' koja će se dodijeliti na Festivalu knjige PAZI, KNJIGA! listopada mjeseca u Zagrebu.
Najava • 10.11.2008.

Festival knjige za djecu i mlade 'Pazi, knjiga!'

Četvrti po redu Festival knjige za djecu i mlade 'Pazi, knjiga!' održat će se od 10. do 16. studenog 2008. godine u Zagrebu. Festival obiluje bogatim programom za djecu, u sklopu kojeg će se odvijati predstavljanja knjiga i pisaca za djecu te radionice o izradi stripa i slikovnica. Bit će dodijeljena i nagrada za najbolju slikovnicu - “Ovca u kutiji“ kao i nagrada za likovnu dimenziju knjige pod nazivom...
Vijest • 16.10.2006.

Priča o čokoladi - najbolja hrvatska slikovnica

Nagrada OVCA U KUTIJI za najbolju hrvatsku slikovnicu ove je godine pripala knjizi "Priča o čokoladi", autorice Irene Sertić i ilustratora Zdenka Bašića, objavljenoj u izdanju Heureke i Sretne knjige. U izboru za najbolju slikovnicu stručni žiri u sastavu književnik Zvonko Todorovski, likovna umjetnica Ivana Guljašević i književnica Ana Ðokić Pongrašić jednoglasno je izabrao "Priču o čokoladi" za...