Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

pisac ZdenkoBašić ×

Vijest • 15.12.2013.

Proglašeni dobitnici knjižne nagrade Kiklop 2013.

U Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca u Puli održano je svečano proglašenje i uručenje knjižnih nagrada Kiklop za 2013. godinu u 12 kategorija. Prema glasovanju stručnoga glasačkog tijela nagradu za jedanaest kategorija dobilo je dvanaest dobitnika (u kategoriji Prozno djelo godine, zbog jednakog broj glasova, nagradu dijele dva dobitnika): Krešimir Bagić, Antonio Barišić, Zdenko Bašić, Arsen...
Vijest • 16.11.2013.

Nagrade OVCA U KUTIJI pripale Manueli Vladić-Maštruko i Zdenku Bašiću

U organizaciji Knjige u centru, svečano su proglašeni pobjednici nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu. Nagradu OVCA U KUTIJI dječjeg žirija dobio je Zdenko Bašić za autorski projekt "Mjesečeve sjene" u izdanju Planetopije. Nagrada stručnog žirija pripala je Manueli Vladić-Maštruko za autorsku slikovnicu "Mauro-plavetni kit" nakladničke kuće Sipar.
Vijest • 05.11.2013.

Finalisti nagrade OVCA U KUTIJI dječjeg žirija

Na Festivalu knjige i književnosti PAZI, KNJIGA! izabrane su slikovnice koje ulaze u finale nagrade OVCA U KUTIJI dječjeg žirija za najbolju hrvatsku slikovnicu. Pred dvjestotinjak mališana, u četiri dana, predstavljeno je trideset slikovnica pristiglih na natječaj, od kojih je 4 ušlo u finale.