Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Pjesnikinja petkom ×

Najava • 12.05.2023.

Pjesnikinja petkom: Beatrica Kurbel i Rajna Racz

Na novoj tribini Pjesnikinja petkom, koja će se 12. svibnja održati u Booksi, gošće su dvije mlade pjesnikinje koje su ujedno i kazališne radnice. O poeziji, dramaturgiji, dodirnim točkama ta dva svijeta, razlikama i sličnostima u procesima, počecima pisanja, ali i razlozima odabira poezije, kao i načinima na koji ona može komunicirati, razgovara Monika Herceg.
Najava • 24.02.2023.

Pjesnikinja petkom: Dorta Jagić i Maja Marchig

Gošće tribine Pjesnikinja petkom bit će Dorta Jagić i Maja Marchig. O mogućnostima poezije kao promjene nas samih, ali i naše okoline, načinima pisanjima, procesu, radionicama poezije iz perspektive i polaznice i voditeljice radionice, o traženju poezije, počecima pisanja, ali i traženju novih poetskih preokupacija s njima će razgovarati Monika Herceg.
Najava • 27.01.2023.

Pjesnikinja petkom: Andrijana Kos Lajtman i Lana Derkač

S novom godinom započinje i nova sezona tribina Pjesnikinja petkom a ovoga puta gošće su Andrijana Kos Lajtman i Lana Derkač. Voditeljica tribine, Monika Herceg s pjesnikinjama će razgovarati o metodama pisanja, prisutnosti smrti u njihovoj poeziji, pristupu jeziku, kao i nekim dodirnim točkama njihovih poetika.
Najava • 17.06.2022.

Pjesnikinja petkom: Nataša Govedić i Ana Brnardić

Na tribini Pjesnikinja petkom gostuju pjesnikinjame Nataša Govedić i Ana Brnardić. S pjesnikinjama će Monika Herceg razgovarati o zadnjim zbirkama poezije, o pisanju poezije, slobodama ili zatočenosti unutar koncepata, borbom za slobodu unutar pjesama, različitim pristupima i stilovima prilaženja poeziji.
Najava • 20.05.2022.

Pjesnikinja petkom: Vanda Petanjek i Jelena Miholjević

Na tribini Pjesnikinja petkom koja će se održati 20. svibnja zagrebačkoj Booksi, gostuju autorice Vanda Petanjek i Jelena Miholjević. Na tribini će s Monikom Herceg razgovarati o samim procesima pisanja, ljubavnoj poeziji, dramaturškom osjećaju za pjesme, ali i impulsu za samo pisanje i njihovim počecima pisanja poezije.
Najava • 16.07.2021.

Pjesnikinja petkom: Josipa Marenić

Na tribini Pjesnikinja petkom gostuje Josipa Marenić i pritom će predstaviti svoju zbirku pjesama 'Pjesme koje ti pripadaju'. S pjesnikinjom će razgovarati Sanja Baković i Monika Herceg. Tribina će se održati u petak, 16. srpnja u 20 sati u parku ispred Bookse (Zagreb).
Najava • 02.10.2020.

Pjesnikinja petkom – Lidija Deduš i Vanda Mikšić

Pjesnikinje Lidija Deduš i Vanda Mikšić, nove su gošće tribine 'Pjesnikinja petkom'. Monika Herceg razgovarat će s njima o njihovim zadnjim zbirkama poezije, o njihovim poetikama koje se ponajviše bave dodirima sa stvarnošću, načinu na koji pristupaju gradnji pjesama i zbirki unutar takvih obrazaca.