Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tin Lemac ×

Najava • 09.04.2024.

Tribina Bez cenzure: Opasnost tržišne politike u 'maloj' kulturi

Na tribini će sudionici i publika raspravljati o opasnostima tržišne politike u 'maloj' kulturi, odnosno o utjecaju ovih politika na nakladništvo. Hoće li naši nakladnici sve rjeđe tiskati poeziju, eseje, kritike, drame, pitanje je o kojem će razgovarati Mladen Machiedo, Darija Žilić, Tin Lemac i Matija Štahan. Tribinu vodi i uređuje, Lada Žigo Španić.
Kritika • 07.03.2024.

Tin Lemac : Slika, refleksija, znak

Ovu knjigu, imamo li u vidu moguću koliziju analitičke kritike i čitalačkog horizonta očekivanja (osobito u domeni tzv. novinske kritike), utoliko valja prihvatiti i kao priručnu studiju – rad koji teorijski osviještenim čitaocima pomaže poboljšati čitanje koncentrirano na tvarnost i kakvoću jezika: čitanje koje, izvan strogih stilističkih krugova, postaje sve rjeđe.
Najava • 09.06.2023.

27. Kvirinovi poetski susreti

27. Kvirinovi poetski susreti jedna je od najznačajnijih pjesnička manifestacija u Hrvatskoj, a održava od 9. do 11. lipnja 2023. godine u Sisku. Na Susretima se dodjeljuju dvije nagrade Plaketa sv. Kvirina, rad akademskog kipara Zlatka Brkića, za ukupan prinos hrvatskom pjesništvu i Nagrada za najbolju knjigu poezije, autoru do 35. godine, objavljenu između dva Susreta.
Najava • 20.01.2023.

Predstavljanje knjige eseja Davora Šalata 'Povećalo za poeziju'

Knjiga eseja o pjesništvu Davora Šalata 'Povećalo za poeziju' bit će predstavljena u petak 20. siječnja u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Opsežnu knjigu koja tematizira nekoliko generacija hrvatskih pjesnika i njihovih djela uz autora, predstavit će Tin Lemac, Andrijana Kos Lajtman i urednik knjige Luka Šeput.
Najava • 20.09.2016.

Tribina Dekonstrukcije : Autorsko, povijesno, mitsko

U Hrvatskom društvu pisaca održat će se tribina o knjizi 'Autorsko, povijesno, mitsko (poetički diskurz Vesne Parun - teorija i interpretacija)' autora Tina Lemca. U razgovoru će biti posebno riječi o knjizi 'Zore i vihori', a otvorit će se i pitanje neusustavljenosti kritičke građe o bogatom literanom opusu Vesne Parun.