Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tomislav Zagoda ×

Vijest • 24.05.2021.

Tomislav Zagoda dobitnik je Nagrade 'Anto Gardaš' za roman za djecu i mlade 'Škola na rubu pameti'

Na ovogodišnji natječaj za Nagradu 'Anto Gardaš' pristiglo je trideset knjiga, a prosudbeno povjerenstvo odlučilo je nagraditi Tomislava Zagodu za roman za djecu i mlade 'Škola na rubu pameti' (ilustrirao Dario Kukić). Nagrada je uručena dobitniku 21. svibnja u Osijeku, na rođendan književnika Ante Gardaša.
Najava • 21.11.2018.

Tribina 'Hrvatski krimić danas' predstavlja krimiće Tomislava Zagode

Tribina 'Hrvatski krimić danas' i predstavljanje dvaju krimića Tomislava Zagode (pseudonim: Bartol Fuchs) 'Žabarska noć' i 'Zelena tinta' održat će se u srijedu, 21. studenog u Društvu hrvatskih književnika. Uzbudljivi serijal o umorstvima u Gorskom kotaru predstavit će Gea Vlahović, Lada Žigo Španić i autor.
Najava • 13.06.2018.

Predstavljanje knjige pjesama Tomislava Zagode 'Dora Novak'

U srijedu, 13. lipnja 2018. u 12 sati, u DHK će se održati predstavljanje knjige pjesama Tomislava Zagode 'Dora Novak', svojevrsne pohvale beskrajnom užitku čitanja tekstova, koji jesu na tragu karnevalskog i ludičkog (na balogovsku, slamnigovsku bandu), ali i ništa manje dalekog i skriveno-sjetnog, melankoličnog jezika A. Dedića, izvrnutog Lorke, P. Zupca…
Najava • 29.09.2016.

Predstavljanje knjige 'Krizni put Gustava S' Tomislava Zagode

Svečano predstavljanje knjige 'Krizni put Gustava S' autora Tomislava Zagode održat će se u četvrtak 29. rujna u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Duhoviti dnevnik jednog zagrebačkog maturanta predstavit će Miroslav Mićanović, Nataša Pejić i Tomislav Zagoda.