Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 24.05.2021.

Tomislav Zagoda dobitnik je Nagrade 'Anto Gardaš' za roman za djecu i mlade 'Škola na rubu pameti'

Tomislav Zagoda

Škola na rubu pameti Zagoda Tomislav

Tomislav Zagoda ovogodišnji je dobitnik Nagrade "Anto Gardaš" za roman za djecu i mlade "Škola na rubu pameti" (ilustr. Dario Kukić, Opus Gradna, Zagreb, 2020). Nagrada je uručena dobitniku 21. svibnja, na rođendan književnika Ante Gardaša, na svečanosti u Knjižari Nova u Osijeku.

Na ovogodišnji je natječaj pristiglo trideset knjiga, čijem je iščitavanju pristupilo prosudbeno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Diana Zalar, Branka Primorac i Stjepan Tomaš, koje je prvo u uži izbor uvrstilo četiri djela, a zatim donijelo jednoglasnu odluku o najboljoj knjizi, humorističnom romanu "Škola na rubu pameti", uz sljedeće obrazloženje (izvadak):

Kao i svake godine, bilo je žanrovski i tematski vrlo različitih djela, no "Škola na rubu pameti" jedna je vrlo neobična knjiga kakvu mi zapravo dosad još nismo imali. Riječ je o vrlo zanimljivoj, "šašavoj", šarmantnoj knjizi, o stripu ulančano povezanih duhovitih priča, gdje ne znaš je li značajniji tekst ili ilustracija, tako je nagrada dodijeljena i piscu i ilustratoru.

Tomislavu Zagodi Nagradu su uručili Zlatko Krilić i Miro Gardaš, sin Ante Gardaša.

– Dodjela Nagrade 'Anto Gardaš" književniku Tomislavu Zagodi –

Tomislav Zagoda

Škola na rubu pameti

  • Opus Gradna 05/2020.
  • 168 str., meki uvez
  • ISBN 9789538124242
  • Cijena 119.00 kn

Tomislav Zagoda (tekst) i Dario Kukić (ilustracije) napravili su knjigu 'Škola na rubu pameti' koja donosi osvježenje na domaću književnu scenu za djecu. Riječ je o humorističnom romanu koji plijeni pozornost duhovitim pričama (ulančano povezanima) i raskošnim crtežima u boji koji pojačavaju komični efekt teksta. Šašavi antijunaci (učenici i učitelji) nasmijat će vas do suza.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –