Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 24.03.2005.

Dijete vam je predebelo? Ne brinite, tu je Montignac!

Hit knjigu Michela Montignaca «Jedem, dakle mršavim» prigrlile su tisuće čitatelja zabrinutih za svoju liniju, a Naklada Zadro za travanj najavljuje novu Montignacocu knjigu koja se ovaj put bavi problemima dječje prehrane i debljinom u djece, pod naslovom «Spriječiti i liječiti debljinu u djece».
Najava • 24.03.2005.

Predstavljanje novog romana Slobodana Novaka

Slobodan Novak, jedan od malobrojnih istinskih živućih klasika hrvatske književnosti, nakon dvadeset osam godina pauze objavio je svoj novi roman “Pristajanje”, a Naklada Ljevak organizira predstavljanje knjige u četvrtak, 24. ožujka u prostorijama DHK u Zagrebu.
Najava • 23.03.2005.

Slavoj Žižek predstavlja novi 'bookmark'

Bez obzira na to smatrate li ga divom, filozofom zabavljačem ili stimulativnim cinikom, volite li ga čitati ili ne... no, Slavoj Žižek je u Zagrebu. Naklada Ljevak predstavlja novu knjigu iz biblioteke bookmarker - Žižekov "Irak: posuđeni čajnik". Predstavljanje će se održati u srijedu, 23. ožujka, točno u podne!
Najava • 22.03.2005.

Utemeljena nagrada 'Ovca u kutiji' za najbolju slikovnicu

Umjetnička organizacija "Autorska kuća" utemeljuje književno-likovnu nagradu "Ovca u kutiji", za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 1. siječnja 2004. do 30. svibnja 2005. Slikovnice moraju biti izvorno napisane na hrvatskom jeziku i objavljene kod domaćeg nakladnika...
Najava • 21.03.2005.

Pero Kvesić predstavlja 'Slavujevac' u Tamarisu

U ponedjeljak, 21. ožujka s početkom u 19,30 h, u zagrebačkoj knjižari Tamaris, Pero Kvesić predstavlja novi proizvod iz svoje književne radionice, knjigu poezije "Slavujevac : viši stadij evolucije". U pomoć je pozvao i Borivoja Radakovića... i to bi bilo to. Znajući performere, trebalo bi biti zabavno a ne dosadno.
Najava • 01.01.1901.

PREDSTAVLJANJE: Filološki vjekopisi i Hrvatski s naglaskom

U četvrtak, 18. siječnja 2007. u 12 sati, u Palači Matice hrvatske u Zagrebu, Strossmayerov trg 4, održati će se predstavljanje knjiga: «Filološki vjekopisi» autora Ive Pranjkovića i »Hrvatski s naglaskom» Krešimira Mićanovića. Knjigu «Filološki vjekopisi» predstaviti će Stjepan Damjanović, Bernardina Petrović i autor, a knjigu «Hrvatski s naglaskom» Damir Kalogjera, Ivo Žanić i autor.
Najava • 01.01.1901.

Dinko Telećan predstavlja svoj prvi roman 'Dezerter' u Booksi

U utorak 16. travnja 2013. od 19 h pjesnik, esejist, putopisac i prevoditelj Dinko Telećan predstavit će u Booksi (Martićeva 14 d, Zagreb) svoj prvi roman "Dezerter", roman o hrabrosti da se bude drukčiji i zagnjuri u užareno središte svijeta i osobe.
Najava • 01.01.1901.

Promocija knjige pjesama 'Mogućnost točke' Zorana Kršula

U petak, 01. travnja 2011.s početkom u 20,30 sati na Tribini HDP-a u Knjižnici Bogdan Ogrizović (Preradoviceva 5, Zagreb) održat će se promocija knjige pjesama Zorana Kršula "Mogućnost točke". Uz autora, o knjizi govore kritičari Branimir Bošnjak, Branko Maleš i urednik Ervin Jahić.