Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 01.01.1901.

Ogulinski festival bajke 2007.

U Ogulinu se od 9. do 17. lipnja 2007. održava drugi po redu Ogulinski festival bajke (OGFB), potaknut stvaralaštvom velike hrvatske književnice Ivane Brlić – Mažuranić, rođene Ogulinke. Ovaj tematski jedinstveni festival u Hrvatskoj kulturna je manifestacija kojom se kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva potiče, ostvaruje i pokazuje umjetnička i kulturna produkcija namijenjena djeci, mladima i...
Najava • 01.01.1901.

Kušanje poezije u gostionici Utopia

U četvrtak, 27. ožujka 2008. na drugom katu splitskog Ghetto cluba s početkom u 20 sati održat će se predstavljanje biblioteke Moderna poezija HDP-a i Durieuxa, kojom će se prilikom degustirat zbirke pjesama "Ljubavnici iz Verone" Predraga Lucića i "Rijeke i mjesečine" Slađana Lipoveca.
Najava • 01.01.1901.

V.B.Z. uskoro objavljuje "Umjetnost 20. stoljeća"

Nakladnička kuća V.B.Z. uskoro objavljuje hrvatski prijevod knjige "Umjetnost 20. stoljeća : Slikarstvo - Skulpture i objekti - Novi mediji - Fotografija" (izdanje Taschen Verlaga). Obuhvaćajući cjelokupni opseg postojećih tehnika, uključujući fotografiju i nove medije, tematski podijeljeno na poglavlja kako bi osvijetlilo odnose između radova i pokreta, ovo lako čitljivo i enciklopedijsko djelo pruža...
Najava • 01.01.1901.

Promocija romana 'Drvo bez imena' Drage Jančara

Nakladnička kuća Meandar organizira promociju knjige Drage Jančara "Drvo bez imena" koja će se 7. travnja s početkom u 20 sati održati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb). Sudjeluju: Drago Jančar, Miroslav Mićanović, Tanja Radović i Branko Čegec.
Najava • 01.01.1901.

Izložba Prvi svjetski rat u zbirkama NSK: slikom i riječju

Stotinu godina od početka Velikoga rata, Nacionalna i sveučilišna knjižnica prigodnom izložbom predstavlja jedinstvenu građu iz svojega fonda vezanu uz ovaj globalni oružani sukob. Izložba 'Prvi svjetski rat u zbirkama NSK: slikom i riječju' bit će svečano otvorena u petak 4. srpnja u glavnome predvorju Knjižnice.
Najava • 01.01.1901.

Književni petak : Tišina, književnost!

Na Književnom petku bit će govora o književnim festivalima i tribinama, o njihovom mjestu u hrvatskoj književnosti i kulturi danas. Jesu li festivali funkcionalnija i bolja forma za promociju književnosti od književnih tribina, govore Miljenka Buljević, Kruno Lokotar i Darija Žilić.
Najava • 01.01.1901.

Predstavljanje ljetnog izdanja časopisa Književnost uživo

U četvrtak, 31. srpnja u Ri Infu na Korzu u Rijeci bit će predstavljeno ljetno izdanje časopisa za književnost i umjetnost Književnost uživo. Časopis će predstaviti urednica broja, Dunja Matić, Marina Vrđuka Beleš, voditeljica Katapulta te Milan Zagorac, pokretač projekta Književnost uživo.
Najava • 01.01.1901.

Književna večer u Našicama

Zavičajni muzej Našice u suradnji s Hrvatskom narodnom knjižnicom i čitaonicom Našice te udrugama građana ESSEGG iz Osijeka i SAPHO iz Rijeke organiziraju u prostoru Zavičajnog muzeja Našice, Pejačevićev trg 5, književno-poetsku večer u četvrtak 08. ožujka 2006. s početkom u 20:00 sati.Gostuju: Ankica Ege, Ružica Elez-Lazarov, Lujo Medvidović, Milica Krasnić + domaćini.