Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Najava ×

Najava • 01.01.1901.

Predstavljanje knjige Darka Dukovskog 'Povijest Pule'

Predstavljanje knjige povjesničara Darka Dukovskog „Povijest Pule“, održat će se u utorak 22. studenoga u 12 sati u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. Knjigu, prvu sustavnu povijest Pule na hrvatskom jeziku, predstavit će Josip Bratulić, Igor Duda, Milan Rakovac, Boris Domagoj Biletić i autor.
Najava • 01.01.1901.

promocija novog broja časopisa „RE“

U riječkom klub K.U.N.S. (Klub umjetnika na Sušaku), u petak 11. prosinca 2009., u 20 sati održat će se promocija novog broja časopisa "RE“ a nakon čega slijedi književna večer na kojoj će Darija Žilić ugostiti srpskog pisca Zvonka Karanovića.
Najava • 01.01.1901.

Antologija nove kratke priče Hrvatske, BiH i Srbije i Crne Gore

Ovih dana iz tiska izlazi knjiga "Na Trećem trgu : antologija nove kratke priče Hrvatske, BiH i Srbije i Crne Gore" koja sadrži kratke priče dvanaestoro autora mlađih od trideset godina (po četvoro iz svake zemlje). U svojim utiscima o knjizi Mihajlo Pantić je izjavio: "Volim tu drskost. Jer, ne moramo razmenjivati samo poljoprivredne proizvode i muzičke ljige, možemo, makar ponekad, razmenjivati i nešto u...
Najava • 01.01.1901.

Predstavljanje knjige Ljerke Car Matutinović 'Kad već postoji planina'

U petak, 16. kolovoza 2013. s početkom u 21 sat u atriju hotela “Kaštel” održati predstavljanje nove poetske zbirke književnice Ljerke Car Matutinović “Kad već postoji planina”. U programu sudjeluju: Darija Žilić, pjesnikinja i književna kritičarka, Marija Gračaković, prof., Šimo Ešić, pjesnik i nakladnik, Ljerka Car Matutinović i dr.
Najava • 01.01.1901.

Svečana komemoracija povodom dvadeset pete obljetnice smrti Miroslava Krleže

U petak, 29.12.2006. u 12 sati, u Hrvatskom društvu pisaca, Basaričekova 24, Zagreb, održati će se svečana komemoracija povodom dvadeset pete obljetnice smrti Miroslava Krleže, najplodnijeg i najsvestranijeg književnika u povijesti hrvatske književnosti. O Krleži će govoriti: Nikola Batušić, Branimir Donat, Aleksandar Flaker, Marko Grčić, Zoran Kravar, Krunoslav Pranjić, Slobodan Šnajder i Velimir...
Najava • 18.03.2010.

Poziv za sudjelovanje na 3. sesvetskom pjesničkom maratonu

U Knjižnici Sesvete, u četvrtak, 8. travnja 2010. godine održat će se 3. sesvetski pjesnički maraton. Pozivaju svi pjesnici i pjesnikinje zainteresirani za sudjelovanje (s 1-2 pjesmice u džepu) da se prijave. Za sve ostale, ne propustite dobru zabavu uz poeziju, domjenak i svirku grupe "Boris Beštak jazz collective".
Najava • 18.03.2010.

Književni petak : Denis Peričić i Netopir i črni ljudi

Tribina "Književni petak" ovog će tjedna ugostiti Denisa Peričića koji će predstaviti svoj novi roman "Netopir i črni ljudi", nedavno objavljen u izdanju V.B.Z.-a. Osim autora, o romanu će govoriti Ernest Fišer, Borivoj Radaković (urednik) te voditelj Književnog petka Boris Perić.
Najava • 17.06.2014.

V.B.Z. raspisuje natječaj za najbolji neobjavljeni roman

Izdavačka kuća V.B.Z. raspisuje javni natječaj za književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman godine. Najboljem romanu bit će dodijeljena "V.B.Z. – Tisak Media" književna nagrada, a autoru uručena novčana nagrada u iznosu od 100.000,00 kuna. Rok za slanje rukopisa je 1. kolovoza 2014. godine.