Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 08.04.2018.

2. Mediteranski festival knjige u Splitu najavljuje velike popuste i gostovanje Joa Nesboa
Održava se
09.-13.05.2018.

Drugi po redu MFK – Mediteranski festival knjige, i ove će se godine održati u Splitu u ŠC Gripe i kavani Cukarin Gripe, i to od 9. do 13. svibnja

Mediteranski festival knjige je sajam knjiga prodajno-festivalskog tipa pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, čije je prošlogodišnje, prvo izdanje, posjetilo više od 35 000 ljudi, stoji u priopćenju organizatora. Riječ o jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji u Splitu, cijeloj dalmatinskoj regiji pa i šire, koja objedinjuje sajamski (prodajni) i festivalski programski dio.

Festivalski dio uključuje zanimljiv i raznolik kulturni program koji će se održavati tijekom svih pet dana trajanja Festivala na čak četiri lokacije: pozornica u velikoj dvorani, mali Bookvarij, Bookvarij i Cukarin Gripe. Bit će tu zanimljivih panel diskusija, susreta s autorima i promocija novih naslova te posebno osmišljenih programa za djecu s radionicama i promocijama.

Sajamski dio uključuje izložbenu i prodajnu dimenziju – uz prezentaciju najistaknutijih izdanja domaćih nakladnika i uvida u domaću knjišku produkciju posjetitelji će imati priliku kupovati knjige po promotivnim cijenama – s popustima do čak 70%. Izbora neće manjkati jer će se i ove godine karavana nakladnika zaputiti s kontinenta prema Splitu, te splitskoj publici predstaviti i ponuditi svoje knjige, autore i ostalu produkciju.

„Kao posebnost ovogodišnjeg Festivala najavljujemo gostovanje jedne od najvećih svjetskih književnih zvijezda današnjice, planetarno popularnog norveškog pisca trilera Joa Nesbøa, koji će na MFK-u predstaviti svoj novi roman "Macbeth", odgovarati na pitanja novinara i posjetitelja te potpisivati knjige“, najavio je Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara te dodao: “Bio je velik izazov već druge godine Festivala dovesti veliku zvijezdu i drago nam je što smo uspjeli jer nam to govori da ima interesa za ovaj projekt i da MFK ima golem potencijal. Zahvaljujem nakladničkoj kući Fokus komunikacije, prije svega Nikici Micevskom, što su uložili napor i pridonijeli tomu da i Split ugosti Joa Nesbøa.“

Knjige Joa Nesbøa prevedene su u 50 zemalja i prodane u više od 40 milijuna primjeraka. Stekavši milijune čitatelja romanima Šišmiš, Žohar, Crvendać, Nemeza, Đavolja zvijezda, Spasitelj, Snjegović, Leopard, Fantom, Policija i Žeđ – kojima je glavni lik osebujni, neprilagođeni detektiv Harry Hole – te romanima Sin, Ponoćno sunce, Krv na snijegu i Lovci na glave, Nesbø je najnoviji roman Macbeth posvetio velikanu svjetske književnosti Williamu Shakespeareu, čije ga je djelo nadahnulo da napiše novu, jedinstvenu verziju ove svevremenske tragedije.

Za sve posjetitelje ulaz je besplatan!
 

Sve informacije i detaljni program MFK-a kao i raspored radionica te načina prijava bit će dostupni na mrežnoj stranici Mfk.hr i na Facebook stranici Festivala.
 
Organizira: Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske pri HGK.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –