Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 03.04.2018.

Jo Nesbø gostuje u Zagrebu, Zadru i Splitu
Održava se
08.-11.05.2018.

Šišmiš Nesbø (Nesbo) Jo
Snjegović Nesbø (Nesbo) Jo

Jedan od najpopularnijih pisaca današnjice Jo Nesbø stiže u drugi posjet Hrvatskoj, gdje će boraviti od 8. do 11. svibnja, u organizaciji izdavačke kuće Fokus. Nesbø dolazi u sklopu svjetske promocije novog romana "Macbeth" koji kod nas izlazi istog dana kada i u svijetu a predstavit će ga u Zagrebu, Zadru i Splitu.

Roman je pisan prema motivima klasika svjetske književnosti Williama Shakespearea, u okviru projekta Hogarth Shakespeare, osmišljenog u povodu 400. godišnjice smrti engleskog književnog barda kojim su pozvani poznati svjetski pisci da prerade najpoznatija Shakespeareova djela za čitatelje 21. stoljeća. 


Jo Nesbø ima posebnu vezu s Hrvatskom; poznato je da je radnju jednog od svojih prvih romana norveški pisac smjestio u Zagreb te da su ga očarali naši gorski masivi koje je istražio za vrijeme svoga prvog gostovanja u Zagrebu, 2013. godine. I ove će godine poznati ljubitelj slobodnog penjanja jedan dan svog boravka iskoristiti za uživanje u svojoj velikoj strasti na nekoj od penjačkih lokacija, koje su mu dobro poznate.

Jo Nesbø svjetsku je spisateljsku slavu stekao serijom trilera kojima je nositelj glavni lik policijski detektiv Harry Hole, a koji su prevedeni na više od 30 jezika. U Hrvatskoj su u izdanju Fokusa objavljeni njegovi romani Lovci na glave, Spasitelj, Đavolja zvijezda, Nemeza, Crvendać, Ponoćno sunce, Žohari, Šišmiš, Krv na snijegu, Policija, Sin, Fantom, Leopard, Snjegović i Žeđ te četiri dječja romana o Doktoru Proktoru.

Zahvaljujući neobičnim književnim postupcima, psihologijskom pristupu i temeljitom poznavanju života u globaliziranom svijetu, Nesbø je proširio okvire suvremenog kriminalističkog romana.

Rođen 29. ožujka 1960. godine u Oslu, diplomirani je ekonomist, a radio je kao burzovni mešetar i novinar. Osim pisanja, strast mu je i glazba, pa tako svira i pjeva u rock bendu Di Derre. Živi i radi u Oslu.

Program gostovanja:

Prdoprah doktora Proktora Nesbø (Nesbo) Jo

9. svibnja - ZAGREB
10.00 sati – GDK "GAVELLA"
– promocija trilera Macbeth, suvremene verzije drame Williama Shakespearea

9. svibnja u 16 sati - druženje u Kulturnom centru Mesnička s tridesetak najvjernijih i najsretnijih fanova.


10. svibnja - ZADAR
17.00 sati – GRADSKA KNJIŽNICA
– promocija trilera Macbeth
 

11. svibnja - SPLIT
10.00 sati  – ŠC "GRIPE" - u organizaciji Mediteranskog festivala knjige (MFK)
– promocija trilera Macbeth

– Povezani sadržaj –

Kritika • 26.10.2012.

Jo Nesbø : Šišmiš

– Pretraži sve članke –