Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jo Nesbø (Nesbo)

Prdoprah doktora Proktora

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Bisera Fabrio
  • 02/2013.
  • 220 str., meki uvez
  • ISBN 9789533131740
  • Cijena: 99.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Bila jednom jedna divna princeza koja je živjela u palači okruženoj ogromnim vrtom s najljepšim ružama i orhidejama. Ali ovo je jedna posve druga priča. U njoj se, naprotiv, radi o prdežu. Ne o onakvom malom puzavcu kojeg lukavo ispustiš pod satom matematike tako da nitko ne primijeti. Nipošto.

Ovdje se radi o pucnju iz topa, o prdežu koji pregori rupu na hlačama i šalje male dječake u svemir - i natrag.

I u njoj se još malo radi o zločestim blizancima, mongolskim vodenim voluharicama, dugačkim pudinzima od karamele i još dužim udavima.

No najviše od svega u njoj se radi o tome što se događa kad se majušni Mrva s vatrenocrvenom kosom useli u Topovsku ulicu i sretne Lisu i gotovo ludog profesora jednog suncem okupanog dana, malo prije 17. svibnja. Ovo je priča o prijateljstvu. (prdežu)


Ugodna knjiga za čitanje naglas u razredu i za djecu koja čitaju sama. Duhovite ilustracije Pera Dybviga savršeno upotpunjuju priču. Maya Troberg Djuve, Dagbladet

Divlja i zabavna priča o nevaljalim i gojaznim dječacima iz susjedstva, anakondama i vjetrovima u želucu. Siguran sam da će ova knjiga izazvati puno dobrog smijeha među malima i velikima.
Morten Abrahamsen, VG

***

Jo Nesbo
norveški je pisac, poznat po seriji romana o detektivu Harryju Holeu koji su mu donijeli brojne nagrade i svjetsku slavu. Za roman "Šišmiš" dodijeljene su mu ugledne nagrade Riverton (1997.) i Stakleni ključ (1998.) Osim pisanjem, aktivno se bavi i glazbom. Živi i radi u Oslu.

"Prdoprah doktora Proktora"prvi je njegov roman za djecu o doktoru Proktoru objavljen 2007. godine. Nakon uspješnog prvog dijela, napisao dva nastavka.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –