Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rachel Bright

Male pande i veliko obećanje

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Ozren Doležal
  • Ilustracije: Jim Field
  • 03/2024.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533139845
  • Cijena: 13.14 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U krošnjama prekrasnog planinskog krajolika smjestila se obitelj crvenih panda – brižna majka i dvije sestrice Pela i Kela. Dane su provodile drijemajući, a sa zalaskom Sunca radoznale bi se sestrice razbudile, gricnule malo omiljena im bambusa te krenule u istraživanje i igru. Kao i svaka obitelj, i ta je imala svoja pravila, pa tako pandice dobro znaju da ne smiju dalje od velikog, čvornatog bora, da se ne smiju spuštati niz planinu, da se do zore moraju vratiti kući i – što je najvažnije – da uvijek paze jedna na drugu. „Obećavamo!“ uvijek bi na brzinu doviknule majci i u trenu nestale među granama stabala, igrajući se, skakućući, upoznajući svijet… Pela je bila mirna i oprezna, a sestra njezina bila je željna izazova. Voljela je uzbuđenja i u Keli su osjećaji nadirali poput plimnoga vala, pa iako je obećala da neće s planine poći, divljina ju je zvala…

Doznajte što dalje slijedi u ovoj uzbudljivoj i poučnoj priči "Male pande i veliko obećanje" koja nam dolazi od svima znanih i omiljenih autora – Rachel Bright i Jima Fielda.


Naslovi koji su do sada objavljeni u ovoj seriji: "Miš lavljeg srca", "Vjeverice svađalice", "Koala koja može sve", "Dugo putovanje maloga vuka", "Kit koji je uvijek želio još" te "Gušter koji je želio biti zvijezda" ušuljali su se u djetinjstvo brojnih mališana, stoga i ne čudi što su im upravo brojni čitatelji dodijelili titulu modernih klasika.

Nježne su to priče koje osvajaju i griju srca, prenose izvrsnu poruku uz raskošne ilustracije i prekrasne stihove. Iz njih će čitatelji naučiti puno o drugima, ali i o sebi. Zbog njih će im se možda javiti pokoja suza u oku, ali će im i srce kucati odvažnije. Miš, lav, vjeverice, koala, vuk, kit, gušter a odnedavno i dvije razigrane pandice bez sumnje će sve čitatelje raznježiti, nasmijati, nadahnuti, rastužiti, ohrabriti te podsjetiti na prave vrijednosti.

Rachel Bright spisateljica je i ilustratorica mnogobrojnih slikovnica za djecu od kojih su neke prevedene na čak 38 jezika. Osmislila je kreativnu kolekciju čestitki i darovnog programa s poticajnim i pozitivnim porukama pod nazivom The Bright Side te često putuje svijetom održavajući govore o pozitivnom razmišljanju i životnoj filozofiji jednostavnog i sretnog života.

Dobitnica je i mnogobrojnih nagrada za svoj rad, a za sebe voli kratko i jasno reći da je profesionalni optimist. Uz to što savršeno barata riječima i ilustracijama, skuplja šešire, a bez problema može istrčati maraton.

Hrvatskoj publici poznata je po slikovnicama "Miš lavljeg srca", "Vjeverice svađalice", "Koala koja može sve", "Dugo putovanje maloga vuka" i "Kit koji je uvijek želio još".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –