Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
David Von Drehle

Knjiga o Charlieju : Mudrost iz iznimnoga života 109-godišnjaka

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Vesna Goja
  • 12/2023.
  • 208 str., meki uvez
  • ISBN 9789533860930
  • Cijena: 19.78 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Odlučio sam svojoj djeci napisati knjigu koja će im otkriti tajne života usred oluje. Kad sam shvatio da je to moja dužnost kao njihova oca, postao sam spreman otići na kraj svijeta u potrazi za istinskom pričom. No kad sam jednoga užarenog kolovoškog jutra podigao pogled s kolnog prilaza našoj kući i spazio čovjeka s druge strane ceste, znao sam da to neće biti potrebno jer taj čovjek – jest moja priča.

U ovoj je zanimljivoj i pitko napisanoj knjizi, koja se može čitati i kao roman i kao biografija, ispripovijedana je životna priča Charlieja Whitea, liječnika anesteziologa koji je poživio 109 godina. Rodio se 1905. i svjedočio je golemim civilizacijskim i društvenim promjenama. Neke je od njih prihvatio, a nekima je bio i aktivni nositelj. Bio je svjedok i mjerilo revolucionarnih promjena i njihovih posljedica.

Renomirani američki novinar i publicist David Von Drehle u Charliejevoj biografiji pokušava detektirati, opisati i protumačiti koje su to vještine i sposobnosti potrebne za preživljavanje i prilagodbu. Charlie je usprkos tragičnim smrtima oca i majke, skromnu životu u djetinjstvu i mladosti, ali pun energije, znatiželje, uspješno prolazio kroz život – radio je puno, širio vedrinu i optimizam, otkrivao i riskirao, uživao u nepredvidivom, a istovremeno je stalno stvarao i čvrsto stajao na zemlji.

Von Drehle je fasciniran Charliejem kojeg je slučajno upoznao, kao svog susjeda. Njegov život opisuje kao zbirku recepata i uputa koje „otporni ljudi“ trebaju slijediti ako žele uspješno živjeti i preživjeti u nesigurnim i nepredvidivim vremenima.

Iz medija:

Moram preporučiti ovu knjigu, u njoj ima povijesti, mudrosti, zdravoga razuma i smijeha u izobilju.
Tom Hanks

Izuzetno. Von Drehle je dao svojoj, a i svoj djeci i ljudima upute za ispunjen život.
Forbes

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –