Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rick Riordan

Percy Jackson i bogovi Olimpa : Titanova kletva

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Ivana Brozić
  • 10/2023.
  • 272 str., meki uvez
  • ISBN 9789533139821
  • Cijena: 17.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Titanova kletva" - Percy Jackson odazove se na hitan poziv svog uznemirenog prijatelja Grovera i odmah se priprema za bitku. Svjestan je da će mu biti potreban njegov pouzdani mač Brzac i da neće uspjeti bez pomoći svojih prijatelja polubogova, ali i mame koja ga vozi na mjesto sastanka.

Polubogovi se žure spasiti Grovera, ali otkrivaju da pomoć ustvari treba dvoje polubogova koje je on pronašao. No tu nije kraj iznenađenjima. Kron, gospodar titana, postavio im je opaku zamku i mladi su junaci naivno upali u nju. K tome, netko je oteo boginju Artemidu, a Percy i njegovi prijatelji moraju otkriti tko je dovoljno moćan za takvo što.

U trećem nastavku silno napete serije Percy se suočava s najopasnijim izazovom dosad – zastrašujućim proročanstvom titanove kletve.


Rick Riordan u ovoj seriji o nepokolebljivom mladom junaku u priču iz suvremenog svijeta vješto upliće mnoštvo likova iz grčke mitologije te na izuzetno zabavan način čitatelje upoznaje s bogatom kulturom i zapadnom tradicijom. Autorov glavni junak Percy u svakom je nastavku sve promišljeniji, ozbiljniji i spreman je poslušati savjet dok je njegova domišljatost zadivljujuća.

Treći nastavak u seriji o olimpskim bogovima i polubogovima oživljava grčke mitove. Čitajući o sukobima bogova, čitatelji će se zapitati je li moguće da književnost može biti tako zabavna.
Kirkus Reviews

Iscrpljujuća borba mitskih razmjera… Riordan je u svakom nastavku sve bolji, a u ovom donosi nova uzbuđenja, likovi su sve slojevitiji, a radnja razvedenija dok istovremeno uspijeva zadržati dinamiku i duhovitost prethodnih nastavaka.
Booklist

Rick Riordan rođen je u američkoj saveznoj državi Teksas gdje je pohađao i školu. Želio je postati gitarist pa je upisao North Texas State University, ali je ipak diplomirao engleski jezik i povijest na University of Texas at San Antonio. Nakon toga petnaest je godina predavao u školi. Najprije je počeo pisati za odrasle i njegova serija Tres Navarre dobila je tri najcjenjenije američke nagrade u kategoriji kriminalističkog romana: Edgar, Shamus i Anthony. Priču o Percyju Jacksonu, disleksičnom i hiperaktivnom potomku grčkog boga Posejdona, najprije je počeo izmišljati kao priču za laku noć svom sinu, iz čega je nastao serijal od pet knjiga. Kći dubina nastala je kao svojevrsni nastavak romana Julesa Vernea o kapetanu Nemu: 20 000 milja ispod mora i Tajanstveni otok.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –