Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Mila Elegović

Vrabica Hrabrica

  • Nakladnik: Profil
  • Ilustracije: Ana Despot
  • 12/2023.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533139968
  • Cijena: 19.78 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ljubav prašta kao kiša.
Jedna kap sve zlo utiša.
Najmoćnija sila to je,
obrisat će suze tvoje.

U najljepšem gradskom parku uživa jato vrabaca. Cvrkuću, skakuću, igraju se, hrane se, zabavljaju, vesele. A onda je jedan vrabac umislio da je važniji od ostalih i svima počeo određivati kad smiju jesti. U strahu su ga svi poslušali, osim male vrabice koja se hrabro pobunila. Ali Šef je naredio, a jato je poslušalo: vrabici svezalo krila i bacilo je u rupu. Uplašenoj i osamljenoj pomogli su Crni Mrak, vjetar i Bura koji su je odveli do Zelen-drva usred mora i Kraljevstva Četiri Vjetra gdje stoluje pravedna Bijela Sova. Ona je morskim vilama naložila da joj ispredu nova krila za povratak kući gdje će vrabica Hrabrica pobijediti zlog Šefa i osloboditi svoje jato.

Krasnu priču o hrabrosti, pravednosti, suprotstavljanju zlu i zauzimanju za sebe glumica, pjevačica i spisateljica Mila Elegović ispričala je ritmičnim i pamtljivim stihovima, što je sjajno dočarala ilustratorica Ana Despot. Preobrazba vrabice u Hrabricu i prekrasna Bijela Sova nadahnut će djecu da vjeruju kako za probleme postoje rješenja i kako će nam prijatelji pomoći u nevolji. 

Mila Elegović rođena je u Zagrebu gdje je pohađala osnovnu i srednju školu te diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti. Završila je i školu za klasični balet te muzičku školu. Od 1995. angažirana je u kazalištu Komedija, gdje radi i danas. Stručno se usavršavala u Beču na Hochshule fur Musik und darstellende Kunst te u Londonu na Guilford School of Acting i Royal Academy of Music. Bavi se mjuziklima te svim kazališnim, televizijskim i filmskim formama. Kantautorica je, voditeljica i moderatorica, autorica glazbenog albuma, pjevačica, izdala je 18 vlastitih singlova te je autorica svog glazbenog showa – Mila Show. Glas posuđuje likovima iz mnogih crtića. Govori engleski, francuski i talijanski. Za svoj rad u kazalištu nagrađena je mnogim nagradama. "Zašto ptice pjevaju" prva je njezina objavljena slikovnica.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –