Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Natasha Bowen

Mami Wata i more spasa

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Paula Jurišić
  • 11/2023.
  • 328 str., meki uvez
  • ISBN 9789533139982
  • Cijena: 19.78 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Valovi promjene stižu! Jeste li spremni?

Simi se pomolila bogovima za spas, a sada, kao Mami Wata, sirena, skuplja duše preminulih u moru blagoslivljajući ih dok odlaze na vječni počinak. Ipak, kad je živ mladić bačen s broda u more, ona čini nezamislivo i zabranjeno – spašava mu život. No kazna čeka one koji se usude suprotstaviti drevnim pravilima.

Da bi spasila ostale Mami Wate i iskupila se, Simidele mora potražiti Stvoritelja. No ništa nije kao što se čini. Mladić kojeg je spasila, Kola, zna više nego što bi smio i žuri mu se vratiti svojoj obitelji.

Opasnost vreba na svakom koraku i dok se Simidele i Kola približavaju svome cilju, moraju se suočiti s osvetoljubivim bogovima, opasnim predjelima i mitološkim bićima, oslanjajući se na svoje vještine i mudrost te na nekolicinu svojih pomagača. Ako ne uspiju, dovest će u opasnost sve Mami Wate, ali i svijet koji poznaju.

Prvijenac Natashe Bowen "Mami Wata i more spasa" odmah je osvojio publiku fantastičnom kombinacijom povijesnih činjenica i mitologije zapadne Afrike u kojoj su sirene, Mami Wate, dio bogate tradicije. Publishers Weekly ovaj je roman proglasio knjigom godine.

Iz kritike:

Natasha Bowen naslonila se na impresivnu mitologiju da bi ispripovijedala svoju bajku. Užitak je otkrivati svijet Siminim očima.
The New York Times

Mami Wata i more spasa jedan je od najveličanstvenijih i najoriginalnijih romana koje sam pročitala.
Nicola Yoon, autorica hita I Sunce je zvijezda

Dajte ovu knjigu svima, ali osobito ljubiteljima mitologije i dobro napisanog fantasyja.
School Library Journal

Natasha Bowen spisateljica je, učiteljica i majka troje djece. Nigerijsko-velških je korijena, a živi u Cambridgeu u Engleskoj, gdje je i odrasla. Natasha je studirala engleski jezik i književnost i kreativno pisanje na Sveučilištu Bath Spa, a zatim se preselila u istočni London gdje je deset godina radila kao profesorica. Njezin je prvi roman „Mami Wata i more spasa“ nadahnut strašću prema sirenama i afričkoj povijesti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –