Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rachel Bright

Gušter koji je želio biti zvijezda

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Ozren Doležal
  • Ilustracije: Jim Field
  • 03/2023.
  • 32 str., meki uvez
  • ISBN 9789533139128
  • Cijena: 13.14 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U novom nastavku svjetski poznate serije slikovnica Rachel Bright i Jima Fielda "Gušter koji je želio biti zvijezda" autori nas ovoga puta odvode u prekrasan tropski raj gdje suncem okupan živi mali gušter Gogo Genijalac s osebujnom osobnošću. Vrlo je jedinstven, ekscentričan, ekspresivan i impresivan. Gogo sanja o tome da postane zvijezda.

Od prve sunčeve zrake pa sve do ponoći on izvodi predstave, pjeva, i to vrlo glasno, što nimalo ne godi ostalim stanovnicima otoka. Brzo će shvatiti da put do slave zna biti samotan i dug, a na tom će putu nenadano upoznati i samoga sebe. Ova razigrana, iskričava i duhovita pripovijest govori o tome koliko je svijetu važno pružiti ono najbolje od sebe te o čudu onoga što nam se tada vraća poput jeke.


Naslovi koji su do sada objavljeni u ovoj seriji: "Miš lavljeg srca", "Vjeverice svađalice", "Koala koja može sve", "Dugo putovanje maloga vuka" te "Kit koji je uvijek želio još" ušuljali su se u djetinjstvo brojnih mališana, stoga i ne čudi da su im upravo brojni čitatelji dodijelili titulu modernih klasika. Nježne su to priče koje osvajaju i griju srca, prenose izvrsnu poruku uz raskošne ilustracije i prekrasne stihove.

Iz njih će čitatelji naučiti puno o drugima, ali i o sebi. Zbog njih će im se možda javiti pokoja suza u oku, ali će im i srce kucati odvažnije. Miš, lav, vjeverice, koala, vuk i kit, a odnedavno i simpatični gušter bez sumnje će sve čitatelje raznježiti, nasmijati, nadahnuti, rastužiti, ohrabriti te podsjetiti na prave vrijednosti.

Rachel Bright spisateljica je i ilustratorica mnogobrojnih slikovnica za djecu od kojih su neke prevedene na čak 38 jezika. Osmislila je kreativnu kolekciju čestitki i darovnog programa s poticajnim i pozitivnim porukama pod nazivom The Bright Side te često putuje svijetom održavajući govore o pozitivnom razmišljanju i životnoj filozofiji jednostavnog i sretnog života.

Dobitnica je i mnogobrojnih nagrada za svoj rad, a za sebe voli kratko i jasno reći da je profesionalni optimist. Uz to što savršeno barata riječima i ilustracijama, skuplja šešire, a bez problema može istrčati maraton.

Hrvatskoj publici poznata je po slikovnicama "Miš lavljeg srca", "Vjeverice svađalice", "Koala koja može sve", "Dugo putovanje maloga vuka" i "Kit koji je uvijek želio još".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –