Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jo Nesbø (Nesbo)

Nož

  • Nakladnik: Fokus komunikacije
  • Prijevod: Jelena Loma
  • 06/2019.
  • 468 str., meki uvez
  • ISBN 9789533491233
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Je li ovo definitivni kraj Harryja Holea kakvog poznajemo? Jer, "Nož" je dvanaesti po redu roman iz serijala Jo Nesboa o problematičnom i porocima sklonom detektivu Harryju Holeu. 

Pred svoj pedeseti rođendan, Harry Hole živi kao u najgorim vremenima. Ponovo pije, živi kao podstanar i radi u policiji za najmanju moguću plaću. Da bi financirao poroke i plaćao podstanarstvo, morao je prodati uspješni bar. Posao na Policijskoj akademiji izgubio je zbog opsesije Sveinom Finneom, serijskim silovateljem i ubojicom koji je nakon podosta godina robijanja sad izašao iz zatvora. A posljednji put kad su se vidjeli Finne je Harryja samo cinično pitao je li mu obitelj sigurna. Harryju je itekako jasno što to znači… 

Međutim, glavni uzrok njegovog posrnuća je činjenica da ga je Rakel izbacila iz kuće, a ovaj put, čini se, zaista više ne želi čuti za njega. Nije mu baš najjasnije zašto se to dogodilo. 

U svakom slučaju, Harry se ne trijezni i u tom alkoholnom bunilu strepi da će Finne ostvariti prijetnju i napasti ga tamo gdje je najslabiji – na obitelj. Noćna mora postaje stvarnost kad se Harry jednog jutra probudi s groznim mamurlukom i rupama u pamćenju. Hlače su mu krvave, a on je posve svjestan da sva ta krv nije njegova… 

 

Nevelik broj pisaca u žanru trilera postiže status superzvijezde kao ovaj Norvežanin - Jo Nesbo je vladajući kralj skandinavske kriminalističke fikcije.
The Guardian 

Nesbo - prva norveška, punokrvna međunarodna zvijezda pop-kulture.
The New Yorker 

Nesbo je renesansni čovjek nordijskog noira i jedan od najpopularnijih pisaca krimi romana u svijetu.
Murder & Mayhem

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –