Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Farida Khalah

Djevojka koja je pobijedila Isis : Faridina priča

  • Nakladnik: Fokus komunikacije
  • 06/2016.
  • 306 str., meki uvez
  • ISBN 9789533490236
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kocho, idilično selo u iračkom gorju Sindjar: Farida je upravo završila predzadnji razred više škole i raduje se ljetnim praznicima. No, ove će godine sve biti drugačije: u kolovozu 2014. borci IS-a napadaju to malo mjesto. Sljedbenici terorističke države skupili su sve stanovnike sela, muškarce ubili, a žene oteli. Faridu mjesecima drže kao robinju te pri tom doživljava nezamislivo.

No, jednoga dana odvaži se pobjeći zajedno sa još petero djevojaka, koje predvodi. 

 

Farida Khalaf rođena je i odrasla na sjeveru Iraka kao pripadnica Jezida, jedne vjerske manjine. U kolovozu 2014. svjedočila je napadu vojnika takozvane Islamske države na svoje selo u kojem su počinili pokolj, koji Ujedinjeni narodi u međuvremenu klasificiraju kao genocid. Nakon višemjesečnog zarobljeništva Farida Khalaf uspijeva pobjeći borcima IS-a.

Koautorica Andrea C. Hoffmann politička je urednica i stručnjakinja za Bliski istok u političkom tjedniku Focus. Na području Bliskog istoka provela je više od petnaest godina. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –