Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.06.2019.

30. rođendan Svijeta knjige uz promociju knjige 'Knjige koje su promijenile povijest'
Održava se
13.06.2019. u 16h

Najveći knjižni klub u Hrvatskoj Svijet knjige slavi jubilarni 30. rođendan. Tim povodom održat će se promocija knjige "Knjige koje su promijenile povijest" u izdanju Mozaika knjiga (prev: Rudjer Jenny), koja nudi uvid u više od 80 najcjenjenijih, najrjeđih i najvažnijih knjiga na svijetu. 

"Knjige koje su promijenile povijest" jedinstvena je enciklopedija koja obuhvaća povijest pisane riječi, od 3000. godine prije Krista do danas. Knjiga obuhvaća iluminirane rukopise, najvažnija tiskana djela i neke od najpoznatijih primjera ilustrirane književnosti, a svako poglavlje upoznaje nas s nastankom i ostavštinom svih istaknutih knjiga obrađenih u njemu. 

Dodatnu vrijednost ovoj prekrasnoj knjizi daje i poglavlje o knjigama koje su promijenile Hrvatsku, koje je napisao akademik Pavao Pavličić. Pavličić je izdvojio sedamnaest domaćih klasika koji su utjecali na razvoj hrvatske kulturne baštine i upravo će on sudjelovati na promociji knjige „Knjige koje su promijenile povijest“.

Svečanost i promocija knjige održat u četvrtak 13. lipnja s početkom u 16 sati u prvom i najvećem klupskom centru u Hrvatskoj, na adresi Kaptol ulica 4. 

Svečanosti će prisustvovati najpoznatiji hrvatski autori i ilustratori kao što su: Sanja Pilić, Pavao Pavličić, Julijana Matanović, Nives Madunić Barišić, Niko Barun, Marko Jovanovac, Tomislav Torjanac…

Svijet knjige broji više od 30.000 aktivnih članova koji svoju ljubav prema knjizi mogu zadovoljiti u čak 16 klupskih centara diljem Hrvatske. 

Michael Collins ... [i dr..]

Knjige koje su promijenile povijest

  • Prijevod: Rudjer Jeny
  • Mozaik knjiga 05/2019.
  • 272 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531425063
  • Cijena 297.00 kn

'Knjige koje su promijenile povijest' jedinstvena je enciklopedija koja obuhvaća povijest pisane riječi, od 3000. godine prije Krista do danas. Knjiga obuhvaća iluminirane rukopise, najvažnija tiskana djela i neke od najpoznatijih primjera ilustrirane književnosti. Dodatnu vrijednost ovoj knjizi daje i poglavlje o knjigama koje su promijenile Hrvatsku, koje je napisao akademik Pavao Pavličić.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –