Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Pavao Pavličić ×

Vijest • 21.05.2022.

Pavao Pavličić dobitnik Nagrade 'Anto Gardaš' za roman 'Dva duga dana'

Pavao Pavličić dobitnik je 16. Nagrade 'Anto Gardaš' za najbolji roman ili knjigu pripovjedaka za djecu i mladež objavljenu u 2021. godini. Jednoglasnom odlukom žirija nagrađen je za roman 'Dva duga dana' u izdanju Umjetničke organizacije Lađa od vode iz Zagreba.
Vijest • 03.05.2022.

Tri knjige u finalu 16. književne nagrade 'Anto Gardaš'

Prosudbeno povjerenstvo 16. književne nagrade „Anto Gardaš“ pročitalo je trideset i dvije knjige prijavljene na natječaj za Nagradu za najbolji roman ili knjigu pripovjedaka za djecu i mladež objavljenu u 2021. te odlučilo da u uži izbor uđu tri djela: 'Tubist' Nene Lončar, 'Dva duga dana' Pavla Pavličića i 'Jogurt i gospođa Freiman' Vanje Obad.
Vijest • 10.01.2022.

Hrvatski školski muzej predstavlja seriju susreta s poznatim hrvatskim književnicima za djecu i mlade

Hrvatski školski muzej predstavlja 'Klik na književni link – pisci govore', seriju susreta s poznatim hrvatskim književnicima za djecu i mlade. U kratkim razgovorima poznati pisci poput Pavla Pavličića, Sanje Pilić, Silvije Šesto, Darka Macana i drugih, govore o svom djetinjstvu i školovanju, svojim književnim počecima, najdražim knjigama iz djetinjstva, o vlastitim čitalačkim navikama...
Vijest • 08.11.2021.

Akademik Pavao Pavličić dobitnik Nagrade Fran Galović

Književni festival Galovićeva jesen svečano je završen dodjelom književne nagrade 'Fran Galović' za najbolje djelo na temu zavičaja i/ili identiteta. Među čak 84 knjige pristigle na natječaj, povjerenstvo je odlučilo Nagradu dodijeliti akademiku Pavlu Pavličiću za roman 'Kužni pil'. Glas publike dobila je Korana Serdarević za knjigu 'Gušterov rep'.
Vijest • 01.10.2021.

Finalisti/ce Nagrade 'Fran Galović' za 2021.

Povjerenstvo za dodjelu Nagrade 'Fran Galović' za 2021. godinu od rekordne 84 knjige pristigle na natječaj odabralo je 10 finalist(ic)a. U odabiru pobjednika prosudbenom povjerenstvu za dodjelu nagrade, kao i prošlih nekoliko godina, pomoći će čitatelji svojim glasovanjem za najbolju knjigu u knjižnicama te preko interneta.
Najava • 17.01.2019.

Predstavljanje stote knjige Pavla Pavličića 'Bakrene sove'

Predstavljanje stote knjige Pavla Pavličića 'Bakrene sove' i drugog kola izabranih djela, održat će se u četvrtak 17. siječnja u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. O knjizi u kojoj pripovijeda o čovjekovoj vječnoj želji za vlašću i moći, govorit će Julijana Matanović, Zlatko Kramarić, Anja Šovagović Despot i Zoran Maljković.
Najava • 05.04.2018.

Mozaik knjiga predstavlja novu knjigu Pavla Pavličića 'Pohvala starosti'

U četvrtak 5. travnja u 18 sati u Bulldog Clubu (Bogovićeva 6, Zagreb) nakladnička kuća Mozaik knjiga predstavit će novu knjigu Pavla Pavličića 'Pohvala starosti'. Knjiga je to eseja – ili feljtona – o raznim fenomenima karakterističnim za treću dob, pri čemu Pavličić temi pristupa na izrazito vedar način, čak i humoristično.