Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Pavao Pavličić ×

Vijest • 18.06.2019.

Najveći i najstariji knjižni klub u Hrvatskoj Svijet knjige obilježio svoj 30. rođendan

Najveći i najstariji knjižni klub u Hrvatskoj Svijet knjige obilježio je u prvom klupskom centru na zagrebačkom Kaptolu svoj 30. rođendan. Klub Svijeta knjige u svojoj ponudi ima zastupljeno znatan dio hrvatske nakladničke produkcije, a svi se naslovi mogu kupiti u jednome od 16 klupskih centara diljem Hrvatske, putem weba i ostalih kanala prodaje.
Najava • 13.06.2019.

30. rođendan Svijeta knjige uz promociju knjige 'Knjige koje su promijenile povijest'

U povodu 30. rođendana najvećeg knjižnog kluba u Hrvatskoj, Svijeta knjige održat će se promocija knjige 'Knjige koje su promijenile povijest', jedinstvene enciklopedije koja obuhvaća povijest pisane riječi, od 3000. godine prije Krista do danas. Sudjeluju: Pavao Pavličić, Sanja Pilić, Julijana Matanović, Nives Madunić Barišić, Tomislav Torjanac…
Najava • 17.01.2019.

Predstavljanje stote knjige Pavla Pavličića 'Bakrene sove'

Predstavljanje stote knjige Pavla Pavličića 'Bakrene sove' i drugog kola izabranih djela, održat će se u četvrtak 17. siječnja u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu. O knjizi u kojoj pripovijeda o čovjekovoj vječnoj želji za vlašću i moći, govorit će Julijana Matanović, Zlatko Kramarić, Anja Šovagović Despot i Zoran Maljković.
Najava • 11.10.2018.

Novozagrebačka tribina: Pavao Pavličić i Julijana Matanović

Na Novozagrebačkoj tribini koja će se održati u Knjižnici Vjekoslava Majera u Zapruđu, gostuju Pavao Pavličić i Julijana Matanović. Uz njihov književni opus predstavit će se i najnovija knjiga Pavla Pavličića 'Pohvala starosti'.
Najava • 05.04.2018.

Mozaik knjiga predstavlja novu knjigu Pavla Pavličića 'Pohvala starosti'

U četvrtak 5. travnja u 18 sati u Bulldog Clubu (Bogovićeva 6, Zagreb) nakladnička kuća Mozaik knjiga predstavit će novu knjigu Pavla Pavličića 'Pohvala starosti'. Knjiga je to eseja – ili feljtona – o raznim fenomenima karakterističnim za treću dob, pri čemu Pavličić temi pristupa na izrazito vedar način, čak i humoristično.
Najava • 18.03.2015.

Predstavljanje knjige Pavla Pavličića 'Uvod u Marinkovićevu prozu"

U povodu obilježavanja 100. obljetnice rođenja Ranka Marinkovića Pavao Pavličić priredio je knjigu studija i eseja posvećenih tom klasiku hrvatske književnosti.
Najava • 29.10.2014.

Promocija novog romana Pavla Pavličića 'Crveno pile'

Promocija novog romana Pavla Pavličića 'Crveno pile' objavljenog u biblioteci Balkan Noir, održat će se u srijedu 29. listopada u Wine baru Basement u Zagrebu. Još jednu napetu avanturu urednika crne kronike Ive Remetina predstavit će Zoran Maljković, Goran Gavranović i Pavao Pavličić.
Vijest • 20.10.2014.

Pavao Pavličić dobitnik Nagrade Zvane Črnja za knjigu 'Narodno veselje'

Hrvatski akademik, književnik, prevoditelj i scenarist Pavao Pavličić dobitnik je ovogodišnje Nagrade Zvane Črnja za knjigu "Narodno veselje", objavljenu 2013. godine u izdanju Mozaik knjige, priopćeno je na ovogodišnjim 12. Danima eseja održanim u Puli.