Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.05.2013.

35. dani znanstvene fantastike u Zagrebu - Sferakon 2013
Održava se
10.05.2013.

U petak, 10. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu počinje najstarija i najveća konvencija znanstvene fantastike u jugoistočnoj Europi SFeraKon 2013.

SFeraKon je najstarija i najuglednija znanstveno-fantastična konvencija u ovom dijelu Europe, a ove se godine održava 35. puta za redom. Konvenciju organizira SFera, društvo za znanstvenu fantastiku. Ove godine očekuje se oko tisuću posjetitelja, mahom vjernih zaljubljenika u znanstvenu fantastiku i srodne žanrove.

Počasni gosti SferaKona 2013 su Danielle Trussoni (autorica romana "Angelologija", i "Angelopolis", napetih priča o zavođenju i oslobađanju, o potrazi za blagom i božanskim ratovima, u kojima se isprepleću povijest i mitovi) te Esad Ribić (crtač stripova i ilustrator svjetskog glasa, publici najpoznatiji po stripovima Četvorica konjanika, Loki i  Srebrni letač).

Središnji događaj SFeraKona 2013 je svečana skupština u subotu, 11. svibnja u 20 sati, u okviru koje će se uručiti nagrade SFERA, najstarije hrvatske žanrovske nagrade te nagrade SFERICE, nagrade pobjednicima SFerinog dječjeg natječaja za najbolje literarne i likovne radove.

Uz redovni program ispunjen znastvenim i literarnim predavanjima, posjetitelji SFeraKona testirat će svoje geekovsko pamćenje, znanje i reflekse na kvizovima veznima uz Igru prijestolja, Gospodara prsetnova te na tradicionalnoj Bočkoteci. Tu je i turnir igranja popularnih video igara na Playstationu 3 u organizaciji Udruge Ichidan.

SferaKon tradicionalno donosi i izvrstan sajam žanrovskih knjiga, a i ove će godine zaljubljenici u čitanje moći posjetiti nekoliko zanimljivih književnih predavanja, kao i promocija knjiga i časopisa.

Uz to, posjetitelje očekuje natjecanje za izbor najboljih kostima te niz kreativnih radionica osmišljenih da posjetitelje nauče novoj vještini, poput kaligrafskog pisanja tengwarom ili izrade drevnog kineskog zmaja.

Posebno zanimljivo biti će predstavljanje prve hrvatske SF serije "Jugoistočno od razuma" premijerom najave prve epizode u subotu koju će voditi Ratimir Rakuljić, autor projekta spomenute serije.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –