Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 10.05.2018.

U petak 11. svibnja 2018. u Zagrebu počinju CRŠ Zagreb Comic Con i SFeraKon
Održava se
11.-13.05.2018.

CRŠ Zagreb Comic Con 2018. 

CRŠ Zagreb Comic Com

Istog dana, u petak 11. svibnja 2018. Zagrebu će započeti dvije menifestacije s već podužom tradicijom: Crtani romani šou i SferaKon.


Festival stripa Crtani romani šou nastao je 1998., i otad je festival ugostio najznačajnije strip-crtače i umjetnike današnjice, a u zadnjih 20 godina na festivalu se promijenilo gotovo sve – osim osnovne koncepcije, a ona je oduvijek bila promocija stripa kao masovnog medija namijenjenog najširim slojevima publike.

Festival je nastao 1998., pod kumstvom pokojnog velikana hrvatskog stripa Edvina Biukovića (1966. – 1999.), koji mu je ime dao prema svome stripu "Funny Comics Show". Otad je festival ugostio najznačajnije strip-crtače i umjetnike današnjice, a u zadnjih 20 godina na festivalu Crtani romani šou promijenilo se gotovo sve – osim nepisane osnovne koncepcije, a ona je oduvijek bila promocija stripa kao masovnog medija namijenjenog najširim slojevima publike. 

Prošle godine CRŠ  se malo “ponovio” i internacionalizirao, te pridodao svome imenu engleski naziv Zagreb Comic Con, koji odražava njegov međunarodni karakter, kao i sinergiju stripa s drugim medijima. U svom 21. izdanju, CRŠ Zagreb Comic Con 2018. održat će se od 11. do 13. svibnja i ugostiti brojne strip autore (Stan Sakai, Horacio Altuna, Julio Radilović Jules, Matthieu Bonhomme, Roland Boschi, Mario Alberti, Edmond Lee...), ponuditi četiri izložbe i mnoštvo popratnog sadržaja - predavanja, promocije novih izdanja, razgovore s autorima i crtanja za publiku.

Više informacija o programima potražite na internetskoj stranici festivala.

SFeraKon

SFeraKon 2018.

​I ove godine organizatori u društvu SFera dali su si truda i osmislili tri dana (od 11. do 13. svibnja) SFeraKona koji obilježava i svoj četrdeseti rođendan! Posjetitelje očekuju brojna predavanja, paneli, radionice, igraonice, cosplayjevi, nagradne igre i još mnogo toga. Dolazi čak pet počasnih gostiju: britanski SF i fantasy pisac Adrian Tchaikovsky, finski redatelj i glumac Timo Vuorensola,  iz Mađarske stiže Cosplayerica Okkido Cosplay, iz Njemačke pomorski biolog i umjetnik Autun Purser te Mikko Kallio - freelance RPG dizajner iz Finske.

Više informacija o programima potražite na internetskoj stranici SFeraKona.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –