Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 03.09.2008.

39 tragova - do novog hita!

Harry Potterova pobjeda nad zlim čarobnjakom Voldemortom ostavila je malo mjesta za epilog, gotovo nimalo za nastavak. Harry se ženi, njegovi prijatelji se žene/udaju, i svi žive sretno do kraja života. Priča o malom čarobnjaku više neće biti, tako da je američki izdavač 'Harry Pottera' započeo novi projekt. Hit prije samog početka, moglo bi se reći.

'The 39 Clues'  ('39 tragova') je multi-milijunski projekt izdavačke kuće 'Scholastic', set od deset knjiga za djecu od 8 do 12 godina. Priča prati potragu mladog Dana i Amy Cahill za 39 tragova koji će im otkriti tajnu moći njihove obitelji. Svaku od tih deset knjiga piše drugi autor, a prvu je napisao Rick Riordan. Izdavači su odredili sve bitnije dijelove fabule (pa tako i završetak), i pisci doslovce samo trebaju zakrpati rupe i dodati par detalja.

Ono što ovu knjigu čini još posebnijom, jest da je multi-platformska, tj. 'The 39 Clues' nije isključivo literarni projekt. Uz knjigu će se izdavati i igrače karte koje će čitatelji moći sakupljati a kao posebnost projekta navodi se mogućnost igranja online video-igre gdje će se igrači natjecati za nagrade i otkrivati informacije koje u knjigama ne možemo doznati.

Sve to moći ćete pronaći na u tu svrhu specijalno pripremljenim internetskim stranicama - the39clues.scholastic.com!

'The 39 Clues' možda će pokrenuti sasvim novi pristup pisanju zabavne literature, no u svakom slučaju, zasigurno će zainteresirati mlađu publiku. Definitivno hit od samog početka. Dok su knjige poput 'Harry Pottera' spontano postali hitovi, 'The 39 Clues' je stvoren da bude hit..

Lov na '39 tragova' započinje 9. rujna 2008., a vi odlučite hoćete li mu se pridružiti!

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –