Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.06.2017.

6. festival Miroslav Krleža
Održava se
01.-07.07.2017.

6. festival Miroslav Krleža održava se od 1. do 7. srpnja 2017. na Krležinom Gvozdu i posvećen je putovanju kroz vrijeme i prostor iscrtano Aretejem i drugim Krležinim likovima pod tematskim kompleksom "Vječni apatridi - ljubav i politika".

Ovogodišnji Festival otvara gostovanje beogradske predstave "U agoniji" (redateljica Ana Đorđević), a iz prethodnoga festivalskoga izdanja reprizirat će se "Šest lica Ane Borongay" (redateljica Natalija Manojlović). Festivalska se avantura nastavlja premijerom Krležinog "Areteja" koga su osmislili Goran Matović, Morana Foretić i Luca Cortina, zatim predstavama "Bobočka" (režija Ivan Leo Lemo) i "Doviđenja na ne-bu – Razgovori s Krležom" (redatelj Ivan Planinić). I na kraju slijedi glazbena predstava "Balade Petrice Kerempuha", autorski rad Vene Mušinovića i benda Mokre Gljive.

Prvi put će biti dodijeljene nagrade najboljoj glumici i glumcu Festivala – Krležin štap i Belina ogrlica koje je kreirala akademska slikarica i dizajnerica nakita Diana Sokolić.

U popratnom programu održat će se "Razgovori u Krležinom vrtu" (o knjigama 'Avangarda krležiana' Predraga Brebanovića te zborniku radova 'Povratak Miroslava Krleže', urednik Tomislav Brlek). Festival će objaviti reprina Krležinog "Pana" iz 1917. (na stogodišnju obljetnicu), a održat će se i predstavljanje zbornika studentskih radova Krležin EU/ropski furiosum, te izložba Krleža/Babić, kao i hepening "Krleža pred zatvorenim zagrebačkim tvornicama".

Festivalsko događanje popratnoga programa završava tradicionalnim gastronomsko-nadrealističkom susretom "Doručak kod Krleže" (7.7. u 7 sati ujutro – vrijeme Krležina rođenja) sa završnim večernjim programom zatvaranja.
 

Festival "Miroslav Krleža" organizira Teatar poezije.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –