Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Festival Miroslav Krleža ×

Najava • 02.07.2020.

9. Festival Miroslav Krleža – Ništa nas ne smije iznenaditi

U okviru 9. festivala Miroslav Krleža, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu bit će izloženi Krležini rukopisi i strojopisi te tiskana izdanja pojedinih autorovih djela. Festival Miroslav Krleža održat će se u Zagrebu od 2. do 7. srpnja u atriju Leksikografskoga zavoda, a tradicionalni Doručak kod Krleže bit će u kazališnoj kavani Kavkaz.
Najava • 05.07.2019.

Iz Autorova pera: rukopisna ostavština Miroslava Krleže

U okviru programa 8. festivala Miroslav Krleža, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u petak, 5. srpnja bit će predstavljena jednodnevna izložba 'Iz Autorova pera: rukopisna ostavština Miroslava Krleže'. O Krleži, njegovu radu i značaju govorit će Lada Čale Feldman, Irena Galić Bešker i Goran Matović.
Najava • 04.07.2018.

Izložba Krležinih rukopisa u NSK

U okviru programa 7. festivala Miroslav Krleža, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu bit će postavljena jednodnevna izložba 'Krležini rukopisi'. Na otvorenju će u srijedu 4. srpnja o Krleži, njegovu radu i značaju govoriti Lada Čale Feldman, Tomislav Brlek te Irena Galić Bešker.
Najava • 01.07.2018.

7. festival Miroslav Krleža

Ovogodišnji Festival Miroslav Krleža posvećen je 125. obljetnici rođenja po mnogima najvećeg hrvatskog književnika 20. stoljeća, a održava se od 1. do 7. srpnja u Zagrebu. Uz predstave i scenska događanja, festival donosi i popratni program u okviru kojega će biti objavljeni i pretisci Krležinih knjiga iz 1918. godine.
Najava • 05.07.2017.

Izložba Krležinih rukopisa, pisama i dokumenata iz fundusa NSK

Izložba pod nazivom Aretej ili povijest kao baba vračara – vječno vraćanje istog: iz fundusa NSK: Krležini rukopisi, pisma, dokumenti… bit će otvorena u srijedu, 5. srpnja u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.