Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 22.05.2017.

Afrička bajka 2017. : Nigerija u priči i putopisu
Održava se
23.05.2017. u 18h

Foto: Ana Šesto

U sklopu festivala priče Afrička bajka 2017. u utorak 23. svibnja u 18 sati u Knjižnici Dugave (Ulica Sv. Mateja 7) održat će se 3. Književna senzibilizacija koja će vam približiti Nigeriju kroz romane i putopise.

U programu sudjeluju Prince Wayle Sonyki iz Društva Afrikanaca u Hrvatskoj; Ivan Sršen iz nakladničke kuće Sandorf, Nermina Husković iz nakladničke kuće Hena com i Ksenija Banović, moderatorica.

Književna senzibilizacija, u suradnji s Građanskom inicijativom Dugave, ima za cilj kroz književnost senzibilizirati lokalnu zajednicu spram novopridošlih susjeda-tražitelja azila. Na susretima se predstavljaju književna djela koja tematiziraju problematiku migranata i azilanata sa Bliskog Istoka i iz Afrike.

Festival priče Afrička bajka 2017. odvija se od 22. do 27. svibnja u Zagrebu. U sklopu festivala održat će se velik broj književnih predstavljanja, putopisnih predavanja, javnih čitanja na različitim jezicima, nekoliko glazbenih i plesnih događanja te jedna modna revija inspirirana Afrikom. Festivalska događanja namijenjena su i djeci i odraslima.

Više na Facebook AFRIČKA BAJKA festival priče.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –