Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 27.10.2008.

Amazon Kindle u prilici za nokaut ... uz pomoć Oprah Winfrey

Ovog je ljeta Oprah Winfrey dobila poklon koji joj je, kako kaže, promijenio život, na radost svih onih koji budućnost knjige vide u njezinom digitalnom formatu. Možda već pogađate, poklon je bio Amazon Kindle, inovativni elektronički čitač knjiga koji polako, rundu po rundu skuplja bodove u borbi s rivalom Sony Readerom, a sada je uz pomoć sa strane dobio priliku zadati Sonyju ozbiljan udarac.

Nakon što je Oprah u svojoj emisiji maksimalno nahvalila Kindle i uz pomoć Jeffa Bezosa, osnivača Amazon.coma, prezentirala napravu svojoj brojnoj publici i pojasnila što sve ona nudi, u rasponu od bežičnog pristupa stotinama tisuća elektroničkih knjiga, blogova, magazina... i pohrane istih, do koristi za očuvanje šuma.

Jeff i Oprah su gledateljima Oprah klupa ponudili i specijalni bonus od 50 $ za kupovinu ove korisne naprave, te dodatnih 10 % popusta na kupnju elektroničke verzije knjige koju je Oprah nedavno odabrala za svoj knjiški klub – "The Story of Edgar Sawtelle" Davida Wroblewskog.

Ako ova moćna kampanja ne upali, onda budućnost e-knjiga i nije tako blistava kao što zagovornici nula i jedinica prognoziraju.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –