Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 15.06.2015.

Američka spisateljica Karin Slaughter u Zagrebu
Održava se
17.-18.06.2015.

Karin Slaughter, američka spisateljica čiji romani su prodani u više od 30 milijuna primjeraka širom svijeta posjetit će Zagreb 17. i 18. lipnja i gostovati na književnoj večeri u srijedu, 17. lipnja u 20 sati u prostorima Zagreb Eye vidikovca, te na potpisivanju knjiga i druženju s čitateljima 18. lipnja u 19 sati u Tisak media multimedijalnoj knjižari u Gajevoj ulici br. 2.
 
Na promociji će uz Karin Slaughter sudjelovati urednica Bojana Franić, prevoditeljica Lidija Škarica i novinarka i spisateljica Tanja Tolić, u ulozi moderatorice.
 
Karin Slaughter nagrađivana je i jedna od najboljih suvremenih američkih autorica trilera. Prodaja njezinih knjiga dosegla je 30 milijuna primjeraka, a prevedene su na više od trideset jezika. Njezini romani iz serijala o disleksičnom specijalnom agentu Willu Trentu, koji zločine istražuje na nekonvencionalan način i s radnjom smještenom u Atlanti, južnjačkoj metropoli s rekordnom stopom zločina u SAD-u, u više navrata našli su se na samom vrhu New York Timeseove ljestvice najprodavanijih knjiga.

Kod nas je do sad objavljeno pet njezinih romana "Triptih", "Krhotine", "Postanak" i "Slomljena" iz serijala o specijalnom agentu Willu Trentu u izdanju Znanja i "Zaslijepljena" u izdanju Algoritma. Do kraja godine Znanje, organizator susreta, planira objaviti još dva njezina romana: "Duboki pad" i "Criminal".

Čitatelje i kritičare oduševila je već prvim romanom serijala "Triptih", za koji su filmska prava prodana producentskoj kući Yellow Bird koja stoji i iza filmskih adaptacija Larssonove trilogije "Millennium" i Nesbøovih "Lovaca na glave", a za roman "Krhotine" (Fractured, 2008.) dobila je nagradu Crimezone za najbolji triler.

Osim serijala Will Trent/Atlanta, Karin Slaughter autorica je svjetskih uspješnica "Kisscut", "A Faint Cold Fear", "Indelible", "Faithless", "Skin Privilege". Napisala je i crnohumorni kratki roman "Martin Misunderstood", te uredila antologiju kratkih priča "Like a Charm". U desetak godina otkad se dodjeljuje ta književna nagrada, popularnog nizozemskog portala Crimezone za predstavljanje i recenzije trilera, Karin Slaughter jedina je strana autorica koja je bila nagrađena čak četiri puta.

Osim zavidnog broja književnih uradaka, autorica je poznata po tome što je suosnivačica izdavačke kuće Slaughterhouse u Nizozemskoj kojoj je cilj pronalaženje novih književnih nada. Karin Slaughter otkrila je mnoge mlade književne talente među kojima su i Ursula Poznansky (Bog podzemlja) i Chevy Stevens (Nestala bez traga). Također je pokretačica kampanje „Save the Libraries“ kojom pomaže sačuvati knjižnice u Atlanti.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –