Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.10.2012.

Anela Borčić gošća ovotjedne Bookvice
Održava se
18.10.2012.

U drugoj ovosezonskoj Bookvici, koja će se održati u četvrtak 18. listopada 2012., s početkom u 20.30 sati, u splitskom klubu "Quasimodo", predstavit će se viška književnica Anela Borčić.
 
Anela Borčić (1966.) poznata je kao svestrana osoba i umjetnica. Osim književnošću bavi se i fotografijom (izlagala je u Hrvatskoj i inozemstvu), radi kao ravnateljica Osnovne škole “Vis”, autorica je nagrađivanih klapskih pjesama, urednica, mentorica i voditeljica brojnih kulturnih projekata na Visu, putem kojih svoju ljubav prema rodnom otoku i njegovoj kulturnoj baštini aktivno prenosi na najmlađe naraštaje.
 
Dosad je objavila tri knjige: zbirku poezije "Blaženstvo trenutka" (Fokus komunikacije, 2007.), roman "Garbin, zao vjetar" (VBZ, 2009. – nominiran za nagradu Kiklop) te zbirku pripovjedaka "Kuća Pupuletovih" (VBZ, 2011.).

Anela Borčić će se publici predstaviti čitanjem ulomaka iz svojih djela, koja su djelomično napisana na viškom dijalektu, a prozborit će i o tradiciji hrvatske otočne proze, o otoku kao usudu ili izboru, o maloj i velikoj sredini, o izolaciji i insularnosti kao stanju uma, o (ne)mogućnosti bijega iz zadanih okvira, o (ne)sposobnosti da se prihvati drugo i drukčije te o drugim zanimljivim temama.
 
Najsretniji posjetitelj, kao i uvijek u Bookvici, dobit će knjigu na dar.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –