Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.10.2016.

Argentinska autorica Mori Ponsowy gostuje u Rijeci
Održava se
20.10.2016. u 18h

Mori Ponsowy, foto: Facebook

Mori Ponsowy, argentinska novinarka, pjesnikinja, prevoditeljica, prozaistkinja, autorica romana "Obilje", nedavno objavljenog u nakladi Edicija Božičević (u prijevodu Matije Janeša) gostuje u Rijeci u sklopu književne rezidencije Kamov.

Predstavljanje knjige i razgovor s autoricom održat će se u četvrtak 20. listopada u 18 sati u Filodrammatici (Korzo 28).

S autoricom će razgovarati Milan Zagorac, Matija Janeš (prevoditelj) i Josip Ivanović (urednik) - uz osiguran konsekutivni prijevod.

Mori Ponsowy dosad je objavila dvije pjesničke zbirke, tri romana, dva prijevoda, zbirku svjedočanstava, zbirku intervjua, a usto je i osnovala kulturni časopis lamujerdemivida, koji je nagrađen priznanjem Julio Cortázar za najbolji argentinski kulturni časopis. Dobitnica je nagrade za najbolju debitantsku knjigu argentinskog Ministarstva kulture (za zbirku poezije Enemigos afuera), priznanja Državnoga fonda za umjetnost, te Nagrade provincije Cáceres u Španjolskoj za najbolji roman (Los colores de Inmaculada). Za svoj najcjenjeniji roman, "Obilje", nagrađena je Međunarodnom nagradom Letra SUR 2010. godine.

O knjizi:

Mori Ponsowy

Obilje Ponsowy Mori

Junakinja Obilja, Mori, danju radi u marketinškoj agenciji i smišlja slogane za poznate tvrtke i brandove, a noću pod utjecajem kokaina pokušava napisati bizaran roman o astronautu, duhu, i zaljubljenoj ženi razdijeljenoj na tri osobe. Dok se bori s bulimijom i nesigurnošću, nailazi na gotovo psihodeličan niz likova, od kojih će svaki ostaviti traga na njezinu životu koji se nezaustavljivo kreće prema…

Obilje Mori Ponsowy klizi između grotesknoga humora i ozbiljnosti svijeta pritisnutog okom javnosti i najvidljivijim efektima konzumerizma. To je roman koji govori o onima na rubu društva, o usamljenim ljudima koje je zaobišlo ono što se naziva prevrtljivom šansom za sreću, ali koji se, unatoč tome, ne mogu prestati pitati je li alternativna stvarnost moguća.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –