Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 25.10.2016.

Razgovor s argentinskom autoricom Mori Ponsowy
Održava se
28.10.2016. u 18h

Razgovor s argentinskom autoricom Mori Ponsowy, povodom objavljivanja hrvatskog prijevoda njezina romana "Obilje", u izdanju Edicija Božičević, održat će se u petak 28. listopada u 18 sati u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Uz autoricu sudjeluju prevoditelj knjige Matija Janeš i urednik Josip Ivanović.

Mori Ponsowy trenutno gostuje u Rijeci u sklopu književne rezidencije Kamov. Riječani su je već upoznali, na gostovanju povodom promocije romana u Dnevnom boravku, a sada je imaju prilike upoznati i Zagrepčani.

Mori Ponsowy dosad je objavila dvije pjesničke zbirke, tri romana, dva prijevoda, zbirku svjedočanstava, zbirku intervjua, a usto je i osnovala kulturni časopis lamujerdemivida, koji je nagrađen priznanjem Julio Cortázar za najbolji argentinski kulturni časopis. Dobitnica je nagrade za najbolju debitantsku knjigu argentinskog Ministarstva kulture (za zbirku poezije Enemigos afuera), priznanja Državnoga fonda za umjetnost, te Nagrade provincije Cáceres u Španjolskoj za najbolji roman (Los colores de Inmaculada). Za svoj najcjenjeniji roman, "Obilje", nagrađena je Međunarodnom nagradom Letra SUR 2010. godine.

Mori Ponsowy

Obilje

  • Prijevod: Matija Janeš
  • Edicije Božičević 10/2016.
  • 140 str., meki uvez
  • ISBN 9789537953584
  • Cijena 89.00 kn

Junakinja Obilja, Mori, danju radi u marketinškoj agenciji i smišlja slogane za poznate tvrtke i brandove, a noću pod utjecajem kokaina pokušava napisati bizaran roman o astronautu, duhu, i zaljubljenoj ženi razdijeljenoj na tri osobe. Dok se bori s bulimijom i nesigurnošću, nailazi na gotovo psihodeličan niz likova, od kojih će svaki ostaviti traga na njezinu životu koji se nezaustavljivo kreće prema…

– Mori Ponsowy u Rijeci –

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –