Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 15.09.2016.

Audioknjiga/kompilacija šest autora koji čitaju vlastita djela

Projekt „noir.am [storytellers]“ posvećen je književnoj strani hrvatske i regionalne spisateljske scene. Cilj je projekta promocija autorskog djelovanja pojedinca ili skupine putem audio-vizualnog sadržaja u kojemu upravo pisci čitaju vlastita djela (s ponekom iznimkom).

U tu svrhu snimljena je audioknjiga/kompilacija autora i autorica koja donosi šest priča koje su tematski podijeljene na dvije strane. Prve tri priče (A-SIDE) predstavljaju ljudsku komponentu - priče o gubitku nevinosti, obiteljskim odnosima i čežnjom za putovanjem, dok sljedeće tri priče (B-SIDE) predstavljaju mračnu stranu života - vandalizam, dekadanciju i smrt.

Na kompilaciji/audioknjizi "noir.am [storytellers] - vol.1" gostuju sljedeći autori/autorice sa svojim pričama:

1. Dunja Matić – HeMan
2. Tea Tulić – Otac
3. Enver Krivac – Wanderlust
4. Enver Krivac – Noć je prekratka
5. Goran Gluščić – Zvijezda za sva vremena
6. Toni Juričić – Trči, Markec, trči! (čita: Nikola Nedić)


Kompilaciju možete preslušati na ovim platformama:
noir.am [storytellers] – vol. 1
https://noiram.bandcamp.com/album/storytellers-vol-1
 
noir.am
[youtube channel]
https://www.youtube.com/channel/UC9_-Xpc4PsedgtnfDk88DvQ

Produkcija: OSA media, Notturno

Dunja Matić – HeMan

Ova mlada splitska spisateljica trenutno radi na Odsjeku za kulturologiju pri Filozofskom Fakultetu u Rijeci, a ovom nam prilikom donosi priču o konačnom padu jednog „junaka“ ispričanu kroz duhovito iskonstruiranu pripovijest o gubitku jedne nevinosti od strane mladića odjevenog u karikaturu ženskosti i stravičnih metalnih sprava što snivaju san u stravičnom mjestu poznatog kao – ginekološki ured.

Tea Tulić – Otac

Nakon što je svojim Prozakon ovjenčanim prvijencem 'Kosa posvuda' emocionalno razorila čitateljsku publiku i kritiku, Tea ovoga puta donosi priču o Ocu – jednako emotivnu priču protkanu nitima prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Svojim Ocem, Tea predstavlja središnju i emocionalnu jezgru ove kompilacije.

Enver Krivac – Wanderlust i Noć je prekratka

Enver donosi dvije minijature iz svoje također Prozakon ovjenčane zbirke priče „Ništa za kući pisati o“ koja je zbog svoje kvalitete bila u užem izboru za europsku nagradu za književnost. Dok je njegov 'Wanderlust' priča o čežnji za putovanjem, 'Noć je prekratka' je posvećena jednom od najvećih misterija - navijačkoj skupini.

Goran Gluščić – Zvijezda za sva vremena

Gluščić je možda najmlađi autor na kompilaciji, no sa svojih jedva navršenih 25 godina se može pohvaliti nagradom SFERA za najbolju minijaturu 'Staklo', užim izborom za nagradu Prozak, sve dužom listom objavljenih radova u zbirkama i književnim časopisima te romanom i zbirkom priča koji samo što nisu objavljeni! Za pilot epizodu [noir.am storytellers] Goran je razbio led žanrovskom pričom 'Zvijezda za sva vremena' koja priča o besmrtniku koji svoju sposobnost pretvara u krvavi biznis.

Toni Juričić – Trči, Markec, trči! (čita Nikola Nedić)

Pokretač [noir.am] projekta koji se sa strane, uz pisanu riječ, bavi još i režijom kratkometražnih filmova i glazbenih spotova ipak više voli biti iza kamere pa je angažirao mladog glumca Nikolu Nedića koji je svoj višestruki raspon talenta prikazao u višegodišnjoj suradnji s Montažstrojem, te u sklopu predstava Hrvatsko glumište, Aleksandra Zec, Antigona – 2000 godina i još mnogo drugih. Kroz zajedničku suradnju, Juričić i Nedić donose jednu mračnu tematsku priču posvećenu Noći vještica. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –