Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Videoteka • Piše: MV Info • 26.08.2018.

noir.am [storytellers] - Tea Tulić

Tea Tulić

Kosa posvuda Tulić Tea
Maksimum jata Tulić Tea

Projekt "noir.am [storytellers]" posvećen je hrvatskoj i regionalnoj spisateljskoj sceni. Cilj je projekta promocija autorskog djelovanja pojedinca ili skupine putem audio-vizualnog sadržaja u kojemu upravo pisci čitaju vlastita djela (s ponekom iznimkom). 

Prve snimke iz serije datiraju iz 2015. godine, a ova je iz 2016. i u njoj Tea Tulić čita svoju priču "Otac".
 

***

Tea Tulić je rođena u Rijeci 1978.  Prozu je objavljivala u raznim domaćim i inozemnim književnim časopisima, uključujući i McSweeney’s iz San Francisca. Kratke priče su joj prevođene na više europskih jezika. 2011. je osvojila nagradu Prozak za najbolji rukopis autora do 35 godina – proznu knjigu “Kosa posvuda”, koju je Ministarstvo kulture RH nagradilo kao jedno od najboljih romanesknih ostvarenja u 2011. Ova knjiga je također objavljena u Srbiji, Italiji i Makedoniji, a u pripremi je i engleski prijevod.

Članica je žirija međunarodnog književnog natječaja Lapis Histriae te neformalne riječke književne skupine RiLit. 2014. u suradnji s Enverom Krivcem i glazbenim kolektivom Japanski Premijeri, objavila je spoken word album “Albumče”.  Godine 2017. objavljuje knjigu poetske proze “Maksimum jata".


Pročitajte kritiku knjige "Maksimum jata" o kojoj je za naš portal pisao Matko Vladanović.

– [noir.am storytellers] - Tea Tulić –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –