Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Tea Tulić ×

Vijest • 08.07.2024.

Otvorena najveća knjižara u Hrvatskoj: V.B.Z. na Korzu

Otvorena je nova knjižara V.B.Z.-a u srcu Rijeke, na prestižnoj adresi Korzo 9, u zgradi Karoline Riječke. Nova knjižara prostire se na dvije etaže i 1200 četvornih metara te nudi bogat asortiman knjiga svih žanrova. Prostor knjižare predviđen je i za izložbe, književna događanja te dječje radionice i predstavljanja, što ga čini kulturnim centrom u samom srcu Rijeke.
PODCAST • 23.02.2024.

PODCAST: Tea Tulić – Strvinari starog svijeta

AŽURIRANO 18. lipnja 2024.: Tea Tulić je za roman 'Strvinari starog svijeta' dobila Književnu nagradu tportala za najbolji roman. >> 'Strvinari starog svijeta' roman su o odnosu roditelja i djeteta, ostarjelog oca i odrasle kćeri, dvoje poraženih, ali dostojanstvenih ljudi koji u svijetu koji se urušava, u gradu čije 'zgrade izgledaju kao usahli orasi, pokraj tamnog mora' imaju tek jedno drugo.
Razgovor • 31.12.2023.

Tea Tulić : Da bi se pisalo, trebaš biti sita, pod krovom i imati plaćene račune

[ IZ ARHIVE - 2023 ] U HDP-u je urađen prijedlog cjenovnika autorskih honorara za rukopise, javna čitanja, honorara za prevoditelje, urednike, lektore, moderatore, voditelje radionica… Mi na kulturnoj sceni još uvijek osvještavamo da svi ti poslovi trebaju biti plaćeni, pa još i adekvatno plaćeni. Do pred koju godinu, mnogi organizatori književnih događanja nisu plaćali za javne nastupe. Perspektiva je...
Najava • 10.11.2023.

Spisateljice u dijalogu: Mima Juračak i Tea Tulić

Četvrto izdanje 'Spisateljica u dijalogu' ugošćuje dvije nagrađivane prozaistice Mimu Juračak i Teu Tulić. Fokusirajući se na debitantsku zbirku priča 'Sitan život' Mime Juračak i najnoviji roman Tee Tulić 'Strvinari starog svijeta' tribina istražuje obični život tzv. 'malih ljudi', svakodnevan i nevidljiv, vrlo često zatrpan beskonačnom lavinom klikbejtovskih vijesti.
Najava • 26.10.2023.

Zagrebačka promocija novog romana Tee Tulić 'Strvinari starog svijeta'

Zagrebačka promocija novog romana Tee Tulić 'Strvinari starog svijeta' održat će se u četvrtak 26. listopada u zagrebačkoj Booksi. O knjizi će govoriti Kruno Lokotar (urednik), Katja Grcić (književnica i književna kritičarka) i Tea Tulić (autorica).
Najava • 07.09.2017.

Knjigopsija : Tea Tulić i Damir Karakaš

U riječkoj knjižari Ribook održat će se još jedna Knjigopsija na kojoj će Tamara Crnko, Saša Stanić i Zoran Krušvar kritičkim okom i oštrim jezikom izvršiti knjigopsiju djela: 'Maksimum jata' Tee Tulić i 'Sjećanje šume' Damira Karakaša. Pridružite se u ugodnom razgovoru i kritičkom promišljanju teksta.
Najava • 17.12.2015.

Bookvica predstavlja riječku književnu scenu

Posljednja ovogodišnja Bookvica splitskoj će publici predstaviti riječke autorice i autore, Teu Tulić, Envera Krivca i Igora Beleša. U razgovoru s Patricijom Vodopijom njih će troje govoriti o svojim objavljenim i neobjavljenim radovima te čitati ulomke iz njih...