Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 11.02.2019.

Austrijski pisac Karl-Markus Gauß predstavlja knjigu 'Europa - neotkriveni kontinent'
Održava se
12.02.2019. u 19h

Austrijski pisac Karl-Markus Gauß predstavit će svoju knjigu "Europa - neotkriveni kontinent" (u izdanju Frakture i prijevodu Milana Soklića), u utorak, 12. veljače u 19 sati u Kulturno informativnom centru u Zagrebu (Preradovićeva 5).

Razgovor s autorom uz simultani prijevod s njemačkog vodit će Seid Serdarević.
 
Sedam putovanja u knjizi "Europa – neotkriveni kontinent" mnogo je više od samo sedam izvanrednih putopisa – to su studije o korijenima, o skrivenim željama, o pritajenom rasizmu, ali i o toleranciji, o ljubavi i mržnji. Putujući Europom, Karl-Markus Gauß približava nam naše susjede, one od kojih okrećemo glavu ili one za koje i ne znamo da postoje. "Europa – neotkriveni kontinent" studije su o životu, itekako potrebne u vrijeme netolerancije, stvaranja zidova i straha. Ovo su putopisi o Europi susjeda i drukčijosti, o kontinentu širokom u shvaćanjima i zanimljivom u različitostima.

Karl-Markus Gauss

Europa - neotkriveni kontinent : Sedam putovanja s fotografijama Kurta Kaindla

  • Prijevod: Milan Soklić
  • Fraktura 11/2018.
  • 416 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533580005
  • Cijena 169.00 kn

Sedam putovanja u knjizi 'Europa – neotkriveni kontinent' mnogo je više od samo sedam izvanrednih putopisa – to su studije o korijenima, o skrivenim željama, o pritajenom rasizmu, ali i o toleranciji, o ljubavi i mržnji. Putujući Europom, Karl-Markus Gauß približava nam naše susjede, one od kojih okrećemo glavu ili one za koje i ne znamo da postoje.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –