Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 27.10.2005.

Autobiografija pape Benedikta XVI.

Nakladnik Verbum uskoro će objaviti auotobiografiju Josepha Raizingera, sadašnejg pape Benedikta XVI. Knjiga "Moj život. Autobiografija" je jedino djelo u kojem Joseph Raizinger, sam pripovijeda o svom životu i djelovanju. Knjiga će se u prodaji naći u svim knjižarama od 3. studenoga 2005., kada će uzoriti kardinal mons. Josip Bozanić predstaviti knjigu hrvatskoj javnosti.

Knjiga "Moj život. Autobiografija" je jedino djelo u kojem Joseph Raizinger, sadašnji papa Benedikt XVI., sam pripovijeda o svom životu i djelovanju. Zahvaljujući tome čitatelji imaju priliku upoznati papin život počevši od rođenja i djetinjstva u Innu i Salzachu, preko osnovnog Školovanja u Aschauu, ratnih zbivanja, pohađanja gimnazije, ulaska u sjemenište u Freisingu, studija teologije u Mtinchenu, pa sve do imenovanja za biskupa i upravljanja biskupijom i "Kongregacijom za nauk vjere". Knjiga je pisana jednostavnim i pristupačnim stilom s mnogo humora te je namijenjena najširem krugu čitatelja.

Joseph Ratzinger već više desetljeća slovi kao jedan od najznačajnijih umova Katoličke Crkve, a njegova autorska djela su uvijek nailazila na veliku pozornost javnosti. Rođen je 1927. godine u mjestu Marktl am Innu u njemačkoj pokrajini Bavarskoj. Nakon studija i svećeničkog ređenja predaje teologiju na sveučilištima u Münchenu, Bonnu, Münsteru, Tübingenu i Regensburgu. Tijekom II. vatikanskog sabora bio je teološki savjetnik kardinala Fringsa. Nakon iznimno aktivnog i zapaženog teološkog djelovanja, 1977. godine imenovan je za münchenskog nadbiskupa, i tu službu obnašao je do 1981., kada ga je Ivan Pavao II. imenovao prefektom "Kongregacije za nauk vjere", najvažnije vatikanske ustanove. Na toj dužnosti ostao je sve do smrti Ivana Pavla II.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –