Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 30.11.2020.

Balkanska pjesnička unija – Poezija godine 2020.
Održava se
01.10.-01.12.2020.

Udruženje za kulturu Nova svjetlost (KNS, Sarajevo) pokreće inicijalni projekt suradnje balkanskih pjesnikinja i pjesnika – Balkanska pjesnička unija, s ciljem afirmacije balkanskog poetskog stvaralaštva, promocije umjetničkih vrijednosti u poetsko-pjesničkom izražaju, regionalne književne suradnje na polju poezije kao i međunarodne pjesničke suradnje.

Projekt se pokreće na inicijativu Žane Coven (Italija), Ivana Gaćine (Hrvatska) i Ibrahima Osmanbašića (BiH), koji će činiti Organizacijski odbor Međunarodne književne manifestacije „Poezija godine – 2020“. 

Prema uvjetima natječaja "Poezija godine 2020." autorski rad/pjesma mora biti reprezentativan, može biti objavljivan u tiskanom ili virtualnom obliku, kao i nagrađen i pohvaljen. Tekst ne smije sadržavati vulgarizme niti biti uvredljivog sadržaja, a mora zadovoljavati temeljne estetske i umjetničke norme.

Na natječaj se mogu prijaviti sve osobe starije od 18 godina, a moguće je poslati maksimalno dvije pjesme, do 60 stihova. Očekuje se misaona i ljubavna poezija. 

Tekst može biti napisan na jednom od jezika: hrvatski, srpski, crnogorski i bosanski, a u obzir dolaze i slovenski te makedonski jezik, kao i jezici nacionalnih manjina, kao što su romski, albanski, mađarski, talijanski... (ali tada uz original treba biti dostavljen i kvalitetan prepjev).

Natječaj je otvoren do 1. 12. 2020. godine (III ciklus) – a radovi se šalju putem e-maila: balkanskapjesnickaunija@gmail.com.

Izbor prispjelih radova za uvrštenje u zajedničku zbirku izvršit će stručni žiri, koji će biti anoniman do objavljivenja rezultata, najkasnije do 20. 12. 2020. godine na portalu kns.ba.

Više informacija: www.kns.ba

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –