Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 16.11.2009.

Biografija Gabriela Garcíje Márqueza u hrvatskom izdanju

Naklada Sandorf je objavila hrvatski prijevod u čitavom svijetu dugo iščekivane i prve autorizirane biografije nobelovca Gabriela Garcíje Márqueza, autora Geralda Martina - pod naslovom "Gabriel García Márquez : Život".

Gerald Martin je Márquezov 'službeni' biograf te su se njih dvojica, u razdoblju od petnaestak godina, redovito susretali, a Martin je svih tih godina Márqueza intervjuirao i polako sastavljao njegovu biografiju.

Također je za potrebe knjige intervjuirao više od tri stotine osoba, uključujući Fidela Castra, Felipea Gonzáleza, nekoliko kolumbijskih predsjednika, pisce poput Carlosa Fuentesa, Marija Vargasa Llose i Alvara Mutisa, Márquezovu ženu i sinove, njegovu majku, braću i sestre, njegovog književnog agenta i prevoditelje i većinu njegovih najbližih prijatelja i profesionalnih suradnika (kao i neke Márquezove suparnike).
 
Hrvatsko izdanje do naših je čitatelja stiglo paralelno sa španjolskim, njemačkim, ruskim… Prava na objavljivanje biografije ove književne legende otkupili su izdavači u još dvadesetak zemalja.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –