Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 09.12.2009.

Gerald Martin u Zagrebu predstavlja Márquezovu biografiju
Održava se
10.12.2009.

U sklopu svjetske promocije, u čitavom svijetu dugo iščekivane i prve autorizirane biografije nobelovca Gabriela Garcíje Márqueza, autor Gerald Martin će u četvrtak, 10. prosinca 2009. u 19 sati, u knjižari Profil Megastore u Zagrebu (Bogovićeva 7) predstaviti hrvatsko izdanje knjige "Gabriel García Márquez : Život", u izdanju Naklade Sandorf.

Autor Gerald Martin, Marquezov prijatelj i službeni biograf, ovu je biografiju sastavljao petnaestak godina i u tom periodu intervjuirao Marqueza, njegovu obitelj, prijatelje i suradnike - uključujući Fidela Castra, Felipea Gonzáleza, nekoliko kolumbijskih predsjednika, pisce poput Carlosa Fuentesa, Marija Vargasa Llose i Alvara Mutisa.

Hrvatsko izdanje stiže do našeg čitatelja paralelno sa španjolskim, njemačkim, ruskim…, a prava na objavljivanje biografije ove književne legende otkupili su izdavači u još dvadesetak zemalja jer García Márquez svakodnevno puni novinske stupce diljem svijeta i izvan kulturnih rubrika, a njegove su knjige, a i on sam, prerasli u simbol.
 
Knjigu će predstaviti autor Gerald Martin, anglist i hispanist Tomislav Brlek te izdavač Ivan Sršen.
 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –